Hej då Februari...

Vi är inne i mars månad snart. Välkommen härliga,töiga,slaskiga men framförallt VÅRIGA Mars. Idag har vi åkt runt och besökt mormor/morfar och farmor/farfar, proppat i oss god MAT och njutit utav en ledig stund med våra nära och kära.
Ikväll bjöds det på film och gottispåse hos oss för de vuxnas del, Ellis däremot somnade så fort jag la ner henne i spjälisen. Nu ska jag knyta mig för imorgon väntar en flängdag igen då jag ska besöka A's släktingar med Ellisen.


 

Bild ifrån veckan, Ellisen hjälpte mamma att städa....eller städa och städa hon underhöll sig iaf medans mamma plockade och renbäddade.



God morgon snöiga Söndag

Vi är uppe sedan 8 - slaget och sitter i skrivande stund i köket och väntar på frukost - pannkakor. Eller rättare sagt ugnspannkaka då jag blev lite lat och orkade ej stå och steka pannkakorna för sig. A sover fortfarande, vi unnar honom en sovmorgon. Efter frukosten ska vi hoppa i dagkläder och lämna pyjamasen samt åka till svärmor på God lunch sedan vidare till mamma och pappa på eftermiddagsfika.

Igår kväll zappade vi emellan melodifestivalen och fotboll på Tv men efter en kort stund gav jag upp och anslöt mig Ella. Så härligt att sova när man är Trött.

God fortsatt Söndag!


Lördagskväll...

Vilken underbar kväll vi hade igår, åkte först och hämtade upp syster ifrån jobbet strax före 19.00 och sedan for vi hem till dem. Jag hade köpt med mig färsk oxfile som vi tillagade med potatisgratäng och God sallad, baguett samt smarrig sås, och vi åt och pratade och hade så trevligt. Killarna gick på bio och ut under kvällen medans jag och syster med flickorna gjorde efterätt, gino med glass och mumsade på det. Det blev inget vin då vi nästan somnade i soffan efter maten så vi förflyttade oss till sovrummet, sövde flickorna och hade mysig girltalk. Underbara älskade fina syster så jag älskar dig, och vilken enorm energi du ger mig.
Imorse gick vi upp vid 8 och myste med kaffe och bus med flickorna, jag och A skjutsade syster till jobbet vid 10 och sedan åkte vi till maxi och storhandlade, så nu är skafferi och kyl och frys proppfulla, skönt.
Vi hann även fika hos svärisarna och jag gav mig ut på shoppingtur med Ella omkring halv tre, köpte bäddset till Ellisen, ifrån Himla, så himla fint =)
A är nu på fotbollsträning, Ellisen fick sig en dusch och pyjamas och har släckt sina två små. Jag sitter med tända ljus omkring mig och MYSER.
Imorgon väntar lunch hos svärisarna och eftermiddagsfika hos mamma och pappa, perfekt helg med andra ord.


    

 

 

 

 

 

 

       

 

 


9 månader

Hipp hipp hurra för våran 9 - månaders tjej idag. Just idag klockan 16:44 fyller Ella 9 Hela månader. Vad fort det går hujedamig. Vi har precis haft mysigt förmiddagsbesök utav A's gammelmormor och Ella fick en jättefin tröja och sin favoritfrukt - bananer utav gammelmormor. Iof så har Ella blivit riktigt bortskämd utav henne, nästan varje vecka får hon ngt klädesplagg, mat, frukt osv. Det gäller inte bara gammelmormor utav även farmor, mormor, mostrar, kusiner och andra släktingar och vänner. Bortskämda Ellis kan man minst sagt konstantera.

Nu ska Ellis ta sig en eftermiddagstupplur men jag hör henne bubbla för fullt i sitt rum så vi får se hur det blir med den tuppluren. Jag ska plocka vidare här hemma och sedan ska vi börja smått att bege oss emot syster och kompani. Ska köpa med mig oxfile som vi ska tillaga ikväll och bland annat pannacotta som efterätt, myspys.
Var ute med Tira lite snabbt då gammelmormor var här och jag måste få konstantera att vårkänslorna började spira, väldigt milt ute och väldigt blöt snö, för en gångs skull vill jag ha blaskväder och snö som töar bort fort.


update - Kikade till Ellisen och hon slumrar för fullt,  på tvären och med fötterna utanför spjälsängens ribbor....älskade Ella



Snart är det helg...

Ojoj vilket flitigt bi jag har varit idag. Vårstädade hela lägenheten från tak till golv, samtidigt som jag underhöll Ella och Tira. Skönt att det är klart, till och med ugnen och kylskåpet hann jag med. Jag bytte varenda textil i lägenheten och skrubbade under badkar, bakom sängen, ja tvättade till och med Ellas leksaker.
 Det Enda negativa denna vårstädning har medfört är tvättberget som står och väntar på tvätttid. Ellas spjälsäng sänkte vi ner och renbäddade, vilket Ella tyckte var sådär - vet ej ifall hon tycker det är obehagligt att ligga så långt ner i den eller om det bara är ovanan. Återigen slås jag utav det faktum att Min lilla bebis börjar bli stora tjejen nu, hon är imorgon 9 månader. Vad fort det har gått, hennes utveckling bara rasar i tempo och nu övar hon för fulla muggar på att ta sig upp i stående ställning ifrån sittande. Älskade Ella, älskade barn.
Annars har veckat varit lugn och skön och jag har VILAT. Så skönt att bara vara och inte ha en massa måsten hela tiden.
Imorgon väntar en Rolig kväll, vi ska iväg till syster på God middag som vi ska tillaga tillsammans, sen ska vi frossa i bakverk och kakor samt vitt vin och bara mysa i raggsockor och pyjamasbrallor hela kvällen.
 A och S ska på bio och eventuellt utgång så det blir bara vi tjejer. Vi ska även övernatta där och ha riktigt mysigt.
 Lördagen har vi inget inplanerat men ska handla mat  och vara ute har vi bestämt. Långpromenad eller pulkabacken blir det garanterat så soligt väder önskas då Tack.
På söndag ska vi eventuellt hälsa på min moster i Märsta så helgen är fullspäckad, riktigt roligt ska det bli. I vanliga fall jobbar jag helgerna men denna har jag lyxat till det med semester.


  

 

r är Ellisen 3 månader gammal, så liten i famnen hon var 




Hjärtat är fyra månader här, så tunnhårig nästan skallig (nu börjar lockarna att frodas på huvudet men fram till 4-5 månader var det g l e s t  emellan hårstråna) 



Ellisen 4 månader ute på stan med sin bästa pappa




Det är först nu när Ella närmar sig året som jag verkligen inser vitsen utav att njuta utav varje sekund med henne. När hon var alldeles nykläckt så stressade jag mig igenom vardagen så mkt med tanken om hur en nybliven mamma borde vara, alltid på språng och alltid pigg och fräsch osv. 
Det är först nu jag verkligen kan lata mig igenom en hel dag med Ella i soffan och bara mysa. 
Jag saknar inte spädistiden för varje ålder har sin charm och all utveckling som vi får bevittna kring Ella nu är helt fantastiskt, hon ljudar för fullt, säger mamma - pappa, ålar,kryper,hasar sig fram, sitter upp och skrattar för fullt osv. Som nyfödd och tre månader framåt sov och åt hon mest, Då tyckte jag det var supermysigt men det är först nu som man inser att  man blivit förälder och har ett livslångt ansvar för en annan individ. Att fostra Ella och älska henne ovillkorslöst är en utmaning jag verkligen ser fram emot, för att kunna älska sitt barn så enormt mycket som vi älskar Ella kunde jag aldrig föreställa mig. Kärleken till henne växer för varje dag även om man aldrig kan tro det från dag ett eftersom redan älskar man sitt barn så enormt mycket att man inte ens kan beskriva det i ord. 
Med all denna kärlek så kommer den frukstansvärt stora ORON också, hela tiden oroar jag mig för allt möjligt. Om man kunde så skulle man som förälder blåsa en osynlig bubbla kring sitt barn som skyddade dem för all ondska och alla elakheter som livet ibland bjuder på, men det kan man inte tyvärr, man kan bara älska dem, fostra dem och alltid finnas där - i vått och torrt. 








 

soliga tisdag...

Morgonen har inneburit Ella-bus och lek med Tira. Helt slut är jag och ska passa på att vila lagom till Ella ska ta sin lilla tupplur nu. A väntas komma hem när som helst då han slutar vid 12.30 idag, skönt med en kort arbetsdag. Eftermiddagen ska vi försöka ta oss ut på långpromenad och bus i snön med Tira. Löpningen börjar ta slut och hon börjar bli allt mer aktiv och sig själv, skönt.
Ute vätmer solen härligt och vårkänslorna börjar åter att infinna sig, speciellt efter att ha hört på nyhetsmorgon att varmare väder väntas nu i framtiden, härligt.
Nej nu ska jag gosa ner mig hos Ella och vila ( läs sova en stund ).





God morgon vecka 8

Solen skiner för fulla muggar Men det är så kallt ute, brrr....emot minus tjugo grader igen, brrr.
Ännu en helg har passerat och A är på jobbet. Igår jobbade jag fram till 16.00 för att sedan hämta upp A och Ella ( ja naturligtvis även Tira) och åkte hem till mamma och pappa. God mat och mys hann vi med innan vi begav oss hemåt och raka vägen i sängen, var så trött igår.
Pigga och utvilade är vi nu alla tre tjejer men ut tänker vi inte ta oss. För kallt för Tira och dessutom är barnvagnen kvar hos svärmor från igår då A promenerade dit med flickorna under tiden jag var på jobbet.

Istället har vi lekstund på golvet med Ellas Alla leksaker. Lillhjärtat är så duktig på att leka själv så jag har även hunnit äta långfrukost/lunch och segat ner mig i soffan med datorn. Jag borde hoppa ur pyjamasen men jag njuter verkligen utav att bara vara just nu och inte springa runt på en massa ärenden. Borde dock städa undan lite och plocka men vi får huruvida lusten till det infinner sig under dagen.

 

     

 

 

 

 


Kvällen i bilder

 

     

 

Och JA Ella bär samma kläder som igår, ibland blir det så när pappa har hand om nattning och morgonbestyren =)




    

 

Så fort ögonen öppnas så fumlar jag omkring i sängen och golvet efter Bästa värmekällorna, morgonrocken och hemgjorda tofflorna (- som jag fått utav A's mormor )


Nu väntar detta mig så God natt!



Snöoväder och jobb för hela slanten

Ujuj vilket busväder vi har ute, snöar för fulla muggar och blåser så att det riktigt viner om det. Jobbade fram till 16 idag, kallt kan jag säga att det var, minst sagt. Imorgon väntar ytterligare en jobbdag till 16.00 och sedan är jag mammaledig/semester i 15 dagar i rad. Plockade och donade hemma och tog mig ett varmt bad nyligen, skönt. Ella har haft en riktig mysdag med sin pappa och är väldigt glad idag. Underbara Ella. Nu väntar sängen och lite Ellamys.


Fredagsmys pågår...

Vi har precis mumsat i oss tacos och avnjutit bakelserna, Ellas dag till ära. Ella fick även hon mumsa i sig litegrann. Gott.
Nu är chips och godis framdukat och snart sätter vi igång filmen. Njuter utav livet något så otroligt mycket just nu.


        

 

 

     

Även Tira fick lite extra fredagsgott.

 

 

Njut fredagskvällen!



Blommor och bakelse

Puuuh vad jag fick pulsa fram igenom snön, helt slut nu efter promenaden. Tira fick sig en ordentlig promenad iaf och Ella en stund i friska luften. Gick förbi bageriet och köpte med mig bakelser samt förbi blomaffären för att köpa helgbukett. Sprang in till ICA också och plockade med mig lite gott till Tira. Drog barnvagnen igenom snön hem nästan, stora vägbanorna är visserligen plogade men dem mindre är katastrofal för barnvagnspromenader, och mer snön lär det bli så som det vräker ner.
Nu ska jag dona lite i köket och Ella ska ta sig en sovstund innan pappa kommer hem runt halv fyra, får se om vi vågar oss ut på vägen till mamma och pappa eller om det blir en innedag med tacos och let's dance.

       

 

 

 

      

 

Tiras fredagsmys har redan börjat... GOTT med tuggis


Ellas första namnsdag

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Ellas namnsdag...
Det ska naturligtvis firas med lite gott och en present till lilla damen. Vi har haft en mysmorgon med bus i sängen,sagoläsning,långfrukost och allmänt mys. Nu ska vi dra på oss varma täckbyxor,mössor,vantar och halsdukar och bege oss ut på promenad samt köpa färska blommor till helgen och bakverk dagen till ära. Ikväll ska vi åka en sväng till Ellas mormor och morfar för lite familjemys där, ska bli riktigt roligt för syster och hennes familj kommer också att vara där.
 Imorgon och på söndag väntar jobb, så helgkvällarna ska vi spendera på hemmaplan med god mat och godisskålen.


Nej nu väntar flickorna otåligt på mig så dags att släcka ner dator och bege sig ut i snökaoset (?).



Torsdag 18 februari

Vilken rusch tiden gör nuförtiden. Dagarna bara snabbspolas en efter en. Jag har alltid tyckt att ju roligare och bättre man upplever livet desto fortare går det.
Ella är på strålande humör, skiner ikapp med solstrålarna som bemödat sig att dyka upp. Senaste dagarna har vi enbart latat oss, sovit,lekt och busat. Ella är så sprallig och vill hela tiden antingen kravla runt på golvet eller busa med Tira. Älskade barn.

A's mormor är här och vi sitter fastklistrade till Våra bästa år och dricker kaffe. Mys. Mammaledigheten är en underbar tid som jag hoppas få uppleva återigen en dag i framtiden. Ella börjar bli stor tjej känner jag, ettår-dagen närmar sig med stormsteg.

Jag och A har börjat fila på sommarplanerna, längtar så till sommar med sol,bad,lek och utflykter. Jag ska vara ledig så mycket som möjligt i sommar, om det går som planerat så ska jag vara hemma med flickorna och A juni-juli och augusti. I höst väntar spännande utmaningar och erfarenheter så det ska bli skönt att få vila upp sig ordentligt inför det. Ellas förskolestart har vi också planerat in i höst så en händelserik höst väntar Men först Vår, härliga soliga vår och Lediga sommar. Nej nu ska vi göra ett ryck och duscha snabbt snabbstäda lite innan vi drar iväg på dagliga promenad, soligt väder ute idag. Energikälla.


 

Grilldag hos kusin A och fru E en varm sommardag....naturligtvis fick Tira springa runt och busa



en färsk Ella med bästa pappan sin i juni -09...

Varm kväll i augusti - 09




Alla hjärtans dag och migrän

Igår var det en tung jobbdag med bultande huvdvärk, 50-års kalas väntade på kvällen som var så trevligt. Jättegod mat och urtrevligt besök, dock avslutade vi kvällen tidigt  eftersom huvudvärken gjorde sig påmind. Inatt plågade migränen mig återigen så jag stannade hemma idag och vilade huvudet. Nu väntar en lugn myskväll där jag ska bädda ner mig i soffan och mysa med mina allra käraste, A och Ella.




 

Jag och Ellas fina faster igårkväll



finaste kalasflickan igårkväll, Ella var så duktig och charmig gentemot alla gästerna

        

finaste buketten ifrån min älskade A

Ella läser tidningen imorse, spanar in nyfödda bebisarna bland annat...


 

 


Fredagskväll...

Sådant härligt soffmys vi har intagit. Ella ligger och sprattlar på golvet med Tira, A i ena soffan med fjärrkontrollen i handen och jag med datorn på magen. Jag försöker tjata till mig fjärrisen med A är inte nå vidare pigg på klämkäckheten i Let's dance.
Jobbade idag fram till 12.30, ordnade med tikskydd till Tira eftersom hon är inne i höglöpet nu. Väl hemma svängde jag ihop så god fisk med potatis och ärtor medans jag samtidigt dammsög och fixade i badrummet. Skönt att börja helgen rent och fräscht. Inatt sov vi över hos svärmor eftersom vi blev kvar så sent igår och Ella sov så sött hos dem att jag inte hade hjärta att rycka upp henne.

Yeeeaj nu bytte A till fyran...


A jobbade hela dagen och nu har vi verkligen förtjänat soffmys. Imorgon väntar jobb fram till 16 sedan ska vi på 50-års kalas. Ser fram emot det faktiskt. Roligt att få vara social och klä upp sig lite.


   

 

ljusen är tända...



glada Ella...

mitt fredagsgodis...

A's fredagsgodis...




mina fina tjejer..Tira får då och då vila ifrån tratten och får då istället ha sin utomhusjacka så hon inte får för sig att gnaga på pälsen igen.


Full rulle...

Har haft en hektiskt halv-vecka hittills. Även om jag inte tagit mig någonstans senaste dagarna så har det varit så välbehövligt och skönt med att bara rå om Ella och VILA upp sig,oss.
Imorgon ska jag till mamma och mysa hela dagen sedan väntar en jobbhelg för min del samt ett 50-års firande och Allahjärtansdag, ojoj...fullt upp framöver med andra ord.
A har jobbat mycket denna vecka så vi har verkligen passat på att mysa ihop den lilla kvällstid vi fått ihop. Nu ska jag hoppa i säng för imorgon väntar en lång dag.


Ellas myshörna under våra segdagar


kvällsmat, stekt ris med grönsaker och kyckling till...mums

fikatajm....

leder till städrusch som leder till RENA golv....lycka för en pedant smårbarnsmamma

 


Akuten och fotbollsturnering...

Jobbade hela fredagen fram till 16,åkte till svärmor för att plocka upp A och Ella för fredagsmys Men planerna blev totalt ändrade. A's syster N hade så ont, så ont i svanskotan för en hemsk cysta/böld hon fått och lidit utav ända sedan måndags, så jag och hon åkte till akuten och tillbringade hela fredagkvällen och halva natten där. Efter så mycket smärta och så lång väntetid så kom kirurgen vid 02-tiden och skar upp samt tömde cystan på var. Hemsk upplevelse. Väl hemma omkring fyra snåret låg resten utav familjen och sov så vi sov över hos svärmor vi med.  Vaknade imorse omkring åtta-tiden och masade mig upp för frukost. Efter frukosten åkte jag med flickorna till mamma och pappa för härligt mamma-dottermys, jättelång promenad och god mat bjöd lördagen på. A var i stan hela dagen och spelade fotbollsturnering.

Äntligen hemkomna i lägenheten NU,så underbart skönt det ska bli att duscha varmt och somna i vår säng. A är lite sugen på att besöka en fest här hos oss så han kommer förodligen att åka dit en sväng men jag och flickorna har bara ett sikte och det är Sängen.

Imorgon väntar en jobbdag för mig till 16.00. Skönt att få den avklarad så jag åter kan mysa med promenader, lek och bus med flickorna i veckan igen. Känner mig lite ond i huvudet och Ella har haft en gnällig kväll med mycket bajs i blöjorna. Hoppas att det inte utvecklar sig till ngt bara. Nej nu väntar sängen som sagt.



God natt Torsdag

Nu ligger jag i soffan och smuttar på, hör och häpna, ett glas vatten. Slötittar på TV och försöker hålla ögonlocken öppna. Ella sover sedan ett tag och likaså Tira. A åkte iväg till fotbollsträning och väntas komma hem runt 23. Imorgon väntar en jobbdag för mig så jag ska knyta mig nu, pyjamasen är redan på.
Ska bli roligt att jobba imorgon och få komma hem till helg. Vi ska laga lite gott och mysa ner oss hela  familjen i soffan till let's dance.
Men det är imorgon det, ikväll är det sängen som står på schemat ett tag framöver. God natt!


Så var denna dag slut...

Nu sitter vi hela familjen ihopkrupna i soffan och myser. Ellisen har varit på strålande humör hela dagen idag och BVC besöket gick utmärkt. Gick hemifrån runt 8.30 tiden då rör och ventilationskillarna kom som skulle rengöra ventilationen, ville ej vara i vägen. Hem till svärmor och frukostade med flickorna. Till BVC var vi tidiga, för en gångs skull så Ella fick prova på rutschkanan och alla spännande leksaker i väntrummet.
Med risk för att skryta så fick vi ( mamma och pappa) så mycket beröm för Ella, bland annat hur nyfiken, vaken och energisk samt "före" i utvecklingen för sin ålder, 8 månader, hon är. Hon uppmättes till 73 cm och vägde 8210 g, vikten var lite under hennes kurva så vi skulle öka på med lite smör och grädde i hennes mat. Samtidigt så var sköterskan inte oroad eftersom både jag och A var/är smala, nåja hon tyckte det iaf.
Hörseltestet gick också jättebra. Fick en hel del information om fallolyckor och risker nu med Ellas rörlighet och jag har plöjt igenom stencilerna. Det mesta som stod tycker jag hör till sunt förnuft iof.

Efter veterinärbesökt åkte vi till djuraffären och köpte hem Tiras foder samt nytt koppel, en mindre förmögenhet spenderades på hundtjejen.

Väl hemma åkte vi över till svärföräldrarna och mumsade i oss tacos, mums. Efter tacosen tog vi oss ut på en lång promenad och nu har vi mellanlandat i soffan ett tag innan vi börjar med kvällsmaten, kyklingschnitzel.


 

Hos kusin A på tjejkväll i höstas, så härligt och energigivande det är med mysiga besök och härliga pratstunder




Kusinbesök hos oss i höstas...

 


God morgon Torsdag

Uppe med tuppen idag, lite trött och lite småseg men jag dricker kaffe så snart kickar piggheten igång.  Ellise har ätit gröt och leker för fulla muggar med Tira på golvet, mysgummor. A gick iväg till jobbet omkring 7-tiden och vi passade på att gå upp med honom eftersom vi ska få rengjorda ventilationsrör idag någonstans omkring 7.30 -15.30. Sedan har Ellisen BVC besökstid klockan 13.00 idag, blir spännande att se hur stor tjejen har blivit.
Utanför yr snön och Nyhetsmorgon rapporterar om det ena med det andra på grund utav lön så jag känner mig inte alltför pigg på att åka bil idag.


Fiskgratäng och förkväll

Snart sätter Förkväll igång och jag sitter med en varm kopp kaffe och chokladbitar i soffan, så skönt. Precis mumsat i mig fiskgratäng som jag svängde ihop nyligen. Ellisen ligger på golvet och myser med Tira. A slutar 18 idag så om en timme är han hemma. Jag orkade/vågade mig inte riktigt på hal vägunderlag idag så jag tog med flickorna och åkte till ICA för att hitta något tillfälligt mumsigt till Tira. Hittade hundfoder som hon glatt smaskade i sig så imorgon får vi åka till djuraffären och köpa riktigt hundfoder. Tira har sedan dag ett ätit Royal canin, dyrt men bra och mättande. Det man köper i matvaruaffärer innehåller oftast en stor mängd vatten som fyller ut hundars matsäck men tillför inte så mycket näring.


Enkel fiskratäng men Så god


skivad potatis till gratängens bas som får koka i några minuter

torsk som jag skurit lite grovt i bitar läggs ovanpå potatisen i formen sedan rör man ihop en enkel sås att hälla ovan allting, såsen innehåller cream f. , citronpepper, salt, svartpeppar, fiskbuljontärning och dill.

röra ihop alla kryddor och dillen.. och hälla över potatisskivorna och fisken, gratinera med ost och slänga på par skivor tomat ( valfri sort), jag använde körsvärstomat eftersom jag föredrar dess smak framför dem större tomaterna

mums...

 

 

 





Eftermiddags -tupplur...

Ellisen lunch blev lite försenad idag så hon ligger nu och sover sin eftermiddagstupplur. Jag får vänta in henne så att vi kan ta oss till stan och handla hundfoder. Tikskydd måste jag också införskaffa till Tira då det är snart dags för löpning. Usch vilket busväder det är ute, snöar för fulla muggar. Nu ska jag slänga i mig lite lunch, sill och potatis blir det idag. Enkelt och gott.

    

 

Ellas presenter som hon fick häromdagen



Ellas nya lekak, bollen ifrån liberos gåva till 6 -månaders bebisar, som hon fick i höstas




   

dagens bustjej

 


Snöoväder

Varit uppe sedan 8 imorse, är helt slut fast klockan bara visar 12 nu. Ella var på sitt busigaste humör och ville L E K A hela tiden helst ,sagt och gjort blev det så. Nu ska lillhjärtat äta lunch, kokat potatis och ska mosa ihop den med gårdagens köttfärssås. Det är så skönt nu när hon fattat galoppet om hur man äter mat med bitar, underlättar så med matintag för henne. Efter lunch blir det hennes obligatoriska sovstund på en timme ungefär, då ska jag passa på att dammsuga och torka golven, blir snabbt smutsigt med en dreglande och krypande bebis samt en busig hund. Därefter ska jag ta med flickorna och åka till djuraffären, Tiras foder är slut. Påsens storlek på 15 kg lurade mig att tro att det fanns mycket foder kvar men det visade sig imorse att så var inte fallet.

Ser inte fram emot att åka bil idag men det är ett måste tyvärr. Kanske att jag lämnar Ella hos gammelmormor så slipper jag kånka med henne till affären.
Åkte inte till mamma idag, för dåligt väglag för att jag ska ut och åka bil. Hörde även utav svärmor att dem sett avåkningar längs med våran väg emot stan så jag vågade inte riktigt med bilåkande på en längre sträcka idag.


Trötta Tisdag

UJ vilken tröttis kväll, A sover likaså Ella sedan länge tillbaka. Imorgon blir det mormor-mostermys, ska bli så roligt att umgås och träffas. Hela dagen har gått i ett och vi begav oss ut på promenad då A kom hem ifrån jobbet, så skönt att gå långt och sedan busa en massa med Tira i snön.
Väl hemma svängde vi ihop köttfärssås med pasta och mumsade i oss, jag var liten i maten fr det är inte riktigt min typ utav mat men det slank ner iaf. Ellisen fick sig ett skönt bad ikväll, fick sitta på en handduk och jag använde duschstrålarna, hon tyckte det var så kul och jag fick knappt ur henne ur badkaret. Älskade barn, vad jag lever för - och älskar dig.
Nu blir det dusch och tandborstning och sedan natta-tid.


Promenadväder...

Vi är precis hemkomna efter mysigt besök hos gammelmormor där vi även träffade på svärmor och faster. Mys. Nu väntar vi på A sedan ska vi ta oss ut på en långpromenad.Ella är så glad och sprallig idag, älskade busunge.


God morgon

Pigga och glada är vi i skrivande stund, funderar litegrann på vad vi ska hitta på idag. Jag hör plogbilen ute så förhoppningsvis blir det promenad idag, så skönt att komma ut och fylla huvudet med frisk luft. Men först väntar frukost framför nyhetsmorgon.


Ella igårkväll, nu gäller det att hålla koll på små nyfikna händer...





 

Ellisen i sin nya sovpåse...

 


dags för nattinatt

A och N kikade in till os strax efter 19 och drack en kopp varmt. Ella fick så fina presenter utav tjejerna, dels hello kitty stickers samt en urgullig sovpåse med gullig text på. Tack snälla ni. A var ute med Tira en sväng och snart ska vi lägga oss. Hann se familjen annorlunda också, kära nån vad många barn och vilket kaos.


Mätta och belåtna...

Nu är magarna mätta och belåtna här, även Ella har smaskat i sig två bananer. Vi har intagit soffläge och snart ska Ellisen nattas, sedan blir det fortsatt TV-time för hela slanten.


    

 

Först hjälpte Ella mamma att bädda..




   

sedan var det kökstjänst...

tulpanerna skulle vara kvar än tyckte hon...

   

så gott med mat...mums

 

köpte hem påfyllning, så klarar vi oss imorgon bitti


jag har bott denna vinter i skönaste fleecetröjan

    

detta består resterande kväll utav, tummen ner för disk men skönt med ett rent kök inför mogondagen

 


Middag och kvällsbus

Somnade en stund med Ella på eftermiddagen, så skönt och välbehövligt för huvudet. Jobbet ringde och frågade ifall jag ville komma in och jobba extra, personalbrist, ikväll men eftersom A inte var hemma förrän efter klockan fyra så tackade jag nej. Nu pågår härligt kvällsbus i vardagsrummet och jag lagar God mat, potatisgratäng med ugnsbakad färsk lax, mums.

Ikväll är planerna lugna och vi ska tillbringa måndagskvällen i soffan.


nystädat...

Har precis städat hela lägenheten så nu luktar det så gott utav ajax-lemon och grummesåpan. Hade tänkt gå ut med flickorna nu för Ellas sovstund och Tiras motion men det snöar som bara den här hos oss så det alternativet får vi skjuta upp. Istället sprang jag ner med Tira så hon fick tömma blåsan och nu ska vi inta soffan och glo på skräp- dagTv.


RSS 2.0