Sista veckodagen

Söndag idag, skönt att få avsluta denna långa vecka som har bjudit på allt ifrån veterinärbesök till älgmöte. Jobbade idag fram till 16, svängde förbi svärmor och fikade på semla och smoothie, gott. Nu är vi precis hemkomna och Ella åker runt i gåstolen medans jag och A tar det lugnt. Vi har mumsat i oss pizzarester och snart väntar ett varmt bad för mig och Ella. Så kallt det är ute idag,brrr.

Imorgon ska A till jobbet och jag ska ha en städ dag samt ut och promenerna med flickorna.


Kalaslördag

Precis hemkomna efter ett väldigt trevligt kalas hos finaste kusinen A. Vi åt gott, drack gott och umgicks hjärtligt med skratt och skoj.  Jobbat hela dagen idag, tröttsam dag, men piggna till så fort jag klev in hos kusinen och hennes man. Nu blir det snart natta för mig eftersom jag jobbar imorgon också hela dagen men jag slänger in lite bilder ifrån kvällen.

 

finaste tjejen i stan, kusin A

      

finaste sällskapet

 

Ellas bästaste moster.... och buskompis A



fina Tira var också med på ett hörn


     

 

mumsig ostbricka och god dessert


glad Alma


tröttis Ella blir buren utav snälla pappa till bilen

Tack snälla A och A för en jättefin kväll med God mat och trevligt sällskap.




Fredagen i bilder



Ella väntar på utgång


 

Tira älskar snö

  

och Ella älskar att åka vagn, varmt och gosigt

starka pappa fick bära ner tvätt till tvättstugan innan han for till jobbet

 

helgkänsla till max med färska blommor

gott med hemlagad pizza, mums

Ella har tackat för sig...

Underbar dag idag, dock lite hektiskt. Nu pågår fredagsmys och snart börjar let's dance. Blir tidigt i säng för imorgon väntar jobbdag till 16.00 därefter kalas.


pizzabakning och förkväll

Hemkomna hela familjen efter shopping samt tvättstuga. Tvättberget är rent och ihopvikt, skönt, och pizzadegen står på jäsning. Snart ska vi svänga ihop varsin pizza och avnjuta den med läsk, pizzasallad och kall sås.  Fick hem en bukett tulpaner idag som står och pryder matbordet. Ella är på strålande humör och Tira har fått långa promenader med massa bus i snön idag.

Fredagsmys kan börja!

God morgon fredag!

Uppe med tuppen idag och solen skiner in och gör oss g l a d a. Sitter och smuttar på kaffekoppen, ska alldeles strax duka fram långfrukost med det goda brödet jag köpte igår, mums vad gott det var. Ella har fått i sig gröten samt blivit påklädd för dagen så vi ska kicka igång fredagen N U.

Promenad, tvätta samt handla lite smågrejer ( hygienartiklar) och present står på schemat idag, senare ikväll ska vi mysa framför let's dance och mumsa i oss tacos.


   

min solstråle spexar framför kameran


 

godaste morgondrycken


för att inte tala om det goda brödet...

 


varm choklad och smörgås

Ska alldeles strax bege mig i säng, blev lite senare än tänkt ikväll. Ella vaknade omkring tio-tiden och tyckte att hon kunde vara uppe med mamma en stund innan pappa kom hem ifrån träningen. När väl pappa kom hem så slockade hon i hans famn, lillgumman. Jag och A har haft en vuxenstund och mumsat i oss smörgåsar och pratat, härligt att få knyta ihop dagen och planlägga helgen i stora drag.

kvällsfika nr 2...

gott med smörgås ibland...sitta och smånjuta..

 


Dags för sängen

Har precis mumsat i mig goda semlor med N och hennes väninna, mys med spontana besök. Efter middagen tog jag med mig Tira och promenerade en vända, köpte hem semlor och gott bröd till morgondagens långfrukost. Nu har Ella kommit i säng, lite sent så hon gnällde en bra stund vid läggning. A är på fotbollsträning och jag har slängt upp fötterna och smuttar på te.




Hemmafru.... ?

A kom hem en snabbis emellan 15.00 - 16.00 och stack igen för APT -möte. Jag hann efter promenaden både dammsuga och torka golv och så fick badrummet en uppfräschning, skönt att det är klart. Nu pågår matlagning, pyttipanna idag, snabbt och enkelt. Ella har varit på sitt bästa humör idag och ätit en Stor burk risotto med kyckling till middag alldeles nyss.
Tira ligger och slappar i hallen, fortfarande alldeles utmattad. Dags att börja träna upp hennes kondition känner jag, men hon ska löpa vilken dag som helst nu så jag tror att det är mycket därför också.Nej nu ska jag laga fädigt mat och sedan kanske vi ger oss ut en på en promenad, hela familjen.  



 

Mätt och nöjd, väntar på pusskalas ifrån Tira


pyttipanna...så enkelt och så gott

dagens "outfit", enkelt att dra på täckbyxor samt fleecetröja över...varmt och gosigt på promenix

min syn ifrån spisen, nystädade golv....en "hemmafrus" lyx   =)


Mums med spaghetti...

 

 

mamma åt gårdagens rester medans Ella mumsade på spaghetti



Ella väntar på mössa, vantar, åkpåse och utgång...

puss Tira...mums Ella

förmiddags fika idag...kex och vatten samt banan Mums

 


Promenix

Ujuj vad vi har pulsat igenom snön.
Tog oss ut vid 12-tiden och kom precis in, nu är man sådär skönt pigg i huvudet. Ella sov sig igenom sin utevistelse och Tira busade för fullt. Vi gick och gick och gick. När vi väl kom hem så sov Ella fortfarande så jag busade med Tira i snön en halvtimme ytterligare innan vi gick in. Nu smaskar Ella i sig spagehetti bolognese och Tira sussar för fullt, helt utmattad. Plogbilarna hade gjort ett superb jobb med att snygga till gågatorna och göra dem snöfria.

Jag ska strax dra fram dammsugaren ett varv och göra fint inför helgen, imorgon står fredagsmys på schemat för hela slanten så vill inte hålla på och städa då.

Insnöade

 Hjälp! Vad mycket snö vi har fått under gårdagen och natten och det fortsätter än idag, hur ska detta sluta må tro. A gick iväg till jobbet strax efter klockan 7 så vi passade på och gå upp vi med. Efter en snabb huvudräkning med fördelar och nackdelar så insåg jag snabbt att vi kommer inte att ta oss ut idag, omöjligt med barnvagnen när det är så mycket snö på gatorna. Någon plogbil ser jag inte för fem ören.

Tvätten som vi skulle tvätta nu klockan 12 får vi skippa eftersom jag inte kan Bära Ella, samt tvättkassar samt hålla koll på Tira.

Istället har vi en inne-mys-dag, tända ljus, kaffe, grötfrukost och nyhetsmorgon har vi hunnit med. Ella har känts lite varm återigen nu på morgonen men jag hoppas att det inte bryter ut något. Har även hunnit med att ordna en överraskning åt A. Han är så duktig och jobbar på för fullt, både på jobb och hemma så han ska få sin efterlängtade tatuering. Han vill tatuera in Ellas porträtt samt namn på armen och nu tycker jag att det är dags. Blir själv sugen på ett litet Ella någonstans, kanske nacken? Jag får fundera över det men är somsagt väldigt väldigt sugen. Egentligen tycker jag inte om tatueringar, tycker det ser lite sunkigt ut men på rätt ställe och med rätt motiv så kan det bli ett riktigt fint minne. Och jag har inget finare eller mer värdefullare än min Ella. Älskade barn.

Nu ska vi kicka igång dagen och klä om oss till dagkläder, mjukisyxor duger inte efter klockan 10 på förmiddagen. Måste ta mig ut till stan och köpa present till födelsedagstjejen A men förhoppningsvis har dem plogat och ordnat med vägarna till imorgon.


            

Igår kväll la jag Ella nere vid hallen för att springa på toaletten snabbt, vart tror ni busen har förflyttat sig? Jo men självklart till högtalarna på andra sidan väggen.....pilla lite på kablar Myyyys tycker Ella





snö...lite till snööö...och ännu mera snö...



   

Tira tog det lugnt imorse....ingen vits att stressa upp så tidigt tyckte hon..


Tillslut lockade frukosten upp henne men efter lite mat återvände hon snabbt till sängen... sömntuta

 


Hej då Onsdag!

Vilken fart dagarna har. Hujeda mig vad det går undan med livet.
Haft en härlig men lååång dag idag, vaknade med tuppen imorse och har varit hos mamma och myst. Ella har varit på sitt bästa humör och Tira likaså, jag misstänker dock ögoninflammation hos Ella igen. Var småkrasslig imorse och likaså nu på kvällskvisten. Fick en alvedon och sover nu iaf.
A ligger i soffan och sussar och vi ska snart förflytta oss till sovrummet och göra natt.
Imorgon väntar städ och tvättdag, ska bara vara hemma och mysa med tjejerna. Vila upp inför jobbhelgen samt kalaset hos A, ska bli så trevligt att träffas igen och äta lite gott.
Mumsade på hemmagjorda hamburgare ikväll och jag är tacksam över att jag inte har någon uppfart att skotta i denna snöyra. Snön har öst ner hela dagen och gör det än.
Nej nu ska Tira rastas lite snabbt och sedan blir det sängen och läsa lite innan sömnen tar vid. Imorgon väntar städ, tvätt och promenad med tjejerna, hoppas att snön hinner bli bortforslad utav plogbilarna så vi kan ta oss ut.



En Ä L G och två systrar

Vaknade utav A's klocka så vi gick upp hela familjen runt 07.00, åt frukost vinkade hejdå till pappa och myste omkring hemma medans vi klädde på oss och åkte till Ellas framtida förskola. Ut kom vi iaf till parkeringen och då vänder jag mig på, får en sådan där konstig känsla utav att vara iakttagen. Bakom mig, ca 100 meter ,står en livs levande STOR älg. Först tror jag inte riktigt mina ögon och tror att jag ser en häst eller en väldigt STOR hund men nejdå, panikslagen som jag är står jag gjuten i backen och stirrar på älgen som ser åt mitt håll och pinar på ganska sakta emot oss. I mitt huvud SKRIKER tanken att jag sla slänga in Ella och Tira i bilen samt sätta mig själv där och inte röra en fen, vad gör jag då? Nej jag står med ena handen på barnvagnen och andra ihållandes mössan på huvudet och stirrar. Jag stirrar, Tira stirrar och Ella stirrar. Vad älgen gör - springer i full fart emot oss, svänger förbi oss och in framför bilen och fortsätter upp emot skogen. Panik utbryter hos mig och jag slänger in flickorna i bilen samt barnvagnen och slänger mig på mobilen för att larma till polisen. I jackfickan hade jag kameran, tog jag kort? NEJ, var för panikslagen för det.


Hursomhelst så kom vi oss för att åka till förskolan för ett jättefint möte med härligt bemötande. Nöjd med det åkte vi vidare till moster för en supermysig dag i Köping. Vi fikade, åt supersmarrig tacopizza som syster lagat och tog oss ut på en promenad som vi avslutade med lite shopping till lilltjejerna och semlor, härlig dag med en massa förnyad energi. Väl hemma åkte vi hela familjen till ICA och avverkade inköpslistan.

Nu är det sovstuga som gäller här, har en mysdag imorgon med hemma hos mamma, syster ska även hon göra oss sällskap, HÄRLIGT.


      


älskade barn


  

mosters finaste tjej...... k ä r l e k

tira vilade medans vi åt... God hemlagad tacopizza

   

hej och hå ut och traska på...

slipper jag tänka på handling ett tag iaf...

       

när pappa ger kvällsgröten så behövs ingen haklapp.... kladdigt

    

Ella är i full färd med att lära sig krypa, går riktigt bra ,dock mest bakåt.... här försökte hon sig på att krypa in i sitt dockskåp vid läggdags...



Så blev det kväll....

Gudars vad dagarna rusar förbi, ju mer man trivs i livet och ju bättre man har det så går livet allt fortare. Nu är vi iaf hemkomna ifrån fikabesök hos svärisarna och en kylig promenad hem, Ella somnade i vagnen men vaknade när vi bar upp henne, ska få i henne lite gröt sedan väntar pyjamas och nattinatt. Tira gumman kämpar på, är ganska obekymrad utav halskragen/tratten så än så länge fungerar det bra. Imorgon väntar en lång dag, med start på förskolan där Ella ( förmodligen/förhoppningsvis) ska gå till handling och tvätt samt favoriten MOSTERBESÖK. Konstigt att man kan sakna sin egen syster så mycket, som man levt ihop med i 20 år samt hörs med varje dag, älskade syster.



        

 

älskade vovve...



inköpslista inför STOR-handling imorgon....


går åt som smöööööör hemma...

Nu ska naglarna få sig en uppfräschning och Ella ska nattas...



skyddstratt och fikabesök

Vaknade med A imorse då han skulle till jobbet vid 8. Ellisen sov fortfarande så hon fick följa med oss ( mig och svärmor) till veterinären iklädd pyjamas. Hos veterinären tog det sin tid minsann, blev klara strax efter 12, Tira hade inget i/under huden så veterinären själv förstod inte riktigt varför hon bet på pälsen men skrev ändå ut medicin till Tira emot klåda, samt att Tira fick en skyddstratt. Söta fina Tira betedde sig så fint hos veterinären och matte blev så stolt. Efter veterinärenbesöket skjutsade jag hem svärmor och begav mig till mamma för en fika, jättehärligt att få tanka mammaenergi och väl hemma vid 16 så  inväntade jag A, för att bege oss ut på en promenad. Promenaden resulterade i svärmor/svärfar - besök och nu sitter vid ihopkrupna vid brasan och fikar, MYS.
Återkommer med bilder på Tira och hennes utstyrsel senare ikväll. Imorgon väntar härligt besök hos syster ( längtar) och systerdotter. Ska bli så härligt med god mat och härligt besök samt långpromenad.

tröttsam helg

Ellisen har inte varit i form alls denna helg, Tira har också en väldigt dålig period och A har proppat sig full med alvedon för sin feber och halsont. Tung helg vi lämnar bakom oss och blickar emot veckan som kommer istället. Imorgon ska Tira till veterinären och bli undersökt, så vi får reda på varför hon gnager sin päls (?), jag hoppas att det inte är någonting såklart men hursomhelst så ska det bli riktigt skönt att få det utrett.
Städade undan och plockade och donade i en evighet ,känns det som, här hemma idag. Mycket märkligt det där, hur mycket man än städar så finns det alltid lite till att damma eller torka.
      Har kört på färdig mat idag då jag varken orkade eller hade lust med matlagning, blev en ganska smaklös tonfisksallad ifrån pizzerian.
     Nu ska det badas och nattas, även jag känner mig helt slut i huvudet så det ska bli riktigt skönt att krypa ner i sängen. Vill vara utvilad inför veckan eftersom jag har en fullspäckad kalender, det ska åkas hit och dit, födelsedagsbarn ska firas och vi ska även besöka Ellas framtida förskola för ett samtal, spännande.


händer väldigt sällan att köksytorna är så rena och tomma, så jag njuter så länge det varar...



sömntutan har hunnit somna medans mamma bloggar...



 

älsklingsvovven...

 

en riktig fuldag" idag, efter en slitsam helg ser man tyvärr ut såhär, och JA det är flottigt hår inte nytvättat..Dusch nästa







Fredagsmys

 Vilken lång dag vi har haft idag, vaknade med världens huvudvärk så dagen har mestadels spenderats i sängen. A gick till jobbet och jag intog sängläge med flickorna, skönt att få ligga och mysa sig igenom en fredag. När väl A kom hem så städade han och donade i köket. Jag masade upp mig för det obligatoriska berömmet som han gärna vill höra efter att ha gjort någon hushållsyssla.
Vi klädde på oss och tog oss ut på en tripp. Tira blev som galen bland alla snöhöhar och sprang runt och skuttade som en liten valp, mysgumman.
Ella bubblade på för fullt i vagnen, bytte för par månader sedan till sittdelen i vagnen och hon älskar det. Hon är med och kan se sig omkring på ett helt annat sätt än med liggdelen där hon låg som en liten makrill i låda.
Väl på promenaden sprang vi in på ICA och köpte med oss fredagsgott, tacos och glass. Mumsat på det och slötittat på let's dance, mycket trevlig fredag även om badhuset uteblev. Huvudet känns också lite bättre, skönt för imorgon är det jobbdag fram till 16.


 

tidig höstpromenad i liggvagnen -09


Chili con carne på en torsdagsafton

Sitter i köket och skriver detta, håller nämligen på att laga mat för fullt. Chili con carne blir det idag. Dagen idag har bara susat förbi känns det som. Jobbade fram till 15, åkte ner på stan och hämtade N, förbi tandläkaren med henne och sedan hem till svärmor för Ellamys. A hade redan hunnit dit för mig så vi packade ihop oss och åkte hem. Trötta och riktigt sega idag.
Min fina syster ringde vid lunchtiden och meddelade mig en Glad nyhet,nämligen att hennes man fått jobb, Stort grattis S! Vi är så glada för hans skull, jag och A.
Jag tror verkligen på att bra saker händer goda människor.

Mumsar på godisskålen också, är hungrig och borde inte men det är så gott. Imorgon ska Ella till tandläkaren vid lunch, får bli städ och tvättförmiddag först. Efter halv fyra då A slutat ska vi åka och bada, mysfredag med tacos och let's dance. Härligt.
I helgen jobbar jag men sedan är jag ledig i fem dagar, skönt. Nej nu ska jag koka upp ris och duka fram, mumsa i oss mat sedan stupa i säng.




Godis är Gott!

Vad skönt att få sova hela natten, vakna utvilad och pigg klockan 6 och kicka igång dagen. Jobbat på som en liten myra fram till 16, åkte ner på stan och hämtade Ella och faster, åkte hem till svärmor för att hämta upp Tira men blev kvar en timme framför brasan och surrade med Ellas faster,mysgummor. Ella hade haft det jättebra idag och Tira likaså. Hämtade upp A och snurrade ihop middag, A glömde plocka ut köttfärs imorse så istället för chili con carne blev det pannkakor och pyttipann, Gott.
Svärmor och svärfar var till stockholm imorse så dem stannade vid hummelsta och plockade ihop godispåse - G O T T.
Nu ska Ella nattas och jag ska ta ett lååångt varmt bad, knt mig småfrusen hela dagen idag. Blir tidig säng även ikväll. Jobbar imorgon till 15 seda hem och mysa. Ledig nämligen på fredag.


 

mums....




      

gullungen ikväll......mystund

Tack snällaste faster för dagens shopping  P U S S

 


Trötta tisdag

Var uppe med tuppen imorse, kånka med Ella och Tira, lämnade av dem hos svärmor och körde iväg till jobbet. Jobbade på fram till 16, åkte till svärmor och hämtade upp kids plus man, som mötte upp oss där och åt mumsig mat hos svärisarna. Satt en lång stund och njöt utav den öppna spisen och dess värme, packade ihop oss och kom innanför dörren för inte alls så länge sedan. 
   Möttes utav post innanför dörren, Ellas framkallade kort har kommit, yippi. Så nästa vecka då jag är långledig ska jag sortera och dona med dem. Bokade även en tid hos veterinären till Tira, ska dit och kolla upp varför hon gnager av sig päls (?). 
Nu ska vi vila litegrann i soffan och Ellis ska äta sin kvällsgröt (liiiite försenad) sedan blir det natta för oss allihopa. Imorgon väntar en repris utav dagen.  



Mys mys mys...

Sett precis klart på familjen annorlunda, ooh varför gör man det så komplicerat för sig själv med så många barn. Jag tycker inte att tiden räcker till med Ett barn ibland så det är tur att vi inte planerar för syskon till Ella inom snar framtid.
Går runt och småmyser samt njuter utav en ren och fräsch lägenhet. Älskar som sagt AJAX-doften! Ella sover sött i sin renbäddade säng och snart är det natta även för mig, inväntar A som är på fotbollsträning.


renbäddning pågår....

         blir till....          

sorterat inne i Ellas rum, piiiih

         

 

          

Denna ordning bibehölls i ungefär en halvtimme sedan ville Tira göra ett litet segervarv i lägenheten som resulterade i både det ena och den andra. Ella, hon ville bygga leksaksberg. Mycket underhållande för damen mindre underhållande för en svettig mamma som sprang runt och försökte rädda allt vad ordning heter.

 



Det allra mysigaste är att man faktiskt kan leka med Ella nu, inte dingla leksaker framför henne som hon försöker ta utan leka i den bemärkelsen att man kan snurra Ellisen uppe i luften och buffras hit och dit. Mammas älskling blir stor, hjääälp!






Ella älskar sin pappa...

Ellas favoritperson för tillfället är faktiskt hennes pappa. Det kan vara för att pappabus är det bästa buset ever, eller så är det så enkelt att hon är pappas lilla tjej. Det finns inget som gör mig så varmt om hjärtat som deras kärlek gentemot varandra.


         

 

pappakärlek



yrvaken ellis får syn på pappa


Måndagstvätt

Nu är vi precis hemkomna efter härlig promenad och nu blir det till att luncha och sedan väntar städ och tvätt. Ellisen somnade ute men vaknade när jag bar upp henne så efter lunch kommer hon förmodligen att somna om, då får jag passa på och städa varenda vrå. Nej nu ska jag fixa ihop en enkel och snabb lunch till oss.


God morgon

Uppe med tuppen idag, känns det som. Ella har varit smågnällig hela natten så det riktigt känns i huvudet denna morgon. A gick precis till jobbet och jag sitter med kaffekoppen och frukost. Ellisen ska snart ha sin gröt och Tira ska få långpromenad idag på fömiddagen. Känner mig i skaplig form så imorgon bär det av till jobb.  Nej n ska jag mumsa på frukosten och mata Ellisen.


 

rosorna som jag fick i fredags håller sig fortfarande fina, underbart


söndagsmys

Jag och Ella låg länge i badet och hade det så mysigt, varmt och skönt.  Nu har vi slagit ner oss i soffan och myser med söndagstv. Ella vill inte riktigt sova än, så hon får krypträna lite på golvet. Mysgumma.



             

 

Mamma behöver liiiite mer för att bli ren än vad Ellis behöver, mysrocken till lillgumman


           

Ellise sitter i hallen och väntar på badvatten , Tira måste få lukta och gosa lite


        

Krypträningen ger resultat, Ella är duktig på att dra sig runt så man får hålla ögonen öppna





varmt bad

A är ute med Tira, Ellisen sover (?), hon vaknade tiiiiidigt med A imorse så hon har varit väldigt trött. Jag känner mig lite bättre faktiskt så ska tappa upp ett bad och ha i en badboll samt tända ljus omkring mig i badkaret. Varva ner alla tankar och ta ett långt bad. Sedan ska vi hjälpas åt med renbäddning och det dagliga plocket, jag och A.
Blir en tidigt kväll känner jag, A ska upp och jobba och jag blir kvar med flickorna, får se ifall jag orkar ta mig ut. Skulle vara så skönt med frisk luft och en långpromenad. Sedan väntar jobb tisdag - torsdag. Alla veckodagarna har flytit ihop under min sjukdomsperiod så det ska bli väldigt skönt med rutiner och vardag återigen.


Bättringväg ?

Ligger fortfarande nerkrupen i sängen, dricker massa blåbärsdryck och har Ellisen bredvid som busar för fullt. Hennes nya favoritsyssla är att fylla leksaker i en rosa bytta och sedan ha ut dem igen. Mycket underhållande. Själv så har jag piggnat på mig en del och A har varit en ängel med uppassningen och skött all markservice utmärkt. Tråkig helg han fått dock med en energisk bebis och en energi-uttömd fru som ligger i sängen och snörvlar och hostar.
Nu ska jag masa mig upp och försöka äta lite mat, sedan blir det till att bädda rent i sängen, duscha och försöka piggna till.


Skulle vilja åka och bada med Ella och A i veckan som kommer men det blir lite ont om tid eftersom vi båda jobbar hela veckan, kanske på fredag dock. Då har förkylningen lämnat mig helt förhoppningsvis och det kan vara ett skönt avslut på veckan.


         

 

varmt och skönt i bassängerna


Lördagsmys

A kom hem ifrån träningen vid 20 -tiden och familjemyset kunde börja. Har haft en sådan enorm sommarlängtan hela dagen idag, börjar bli liiiite trött på vintern Även om jag tycker om snö och kyla. Längtar dock till sommaren och alla utomhusaktiviteter som väntar då med Ella och Tira. Längtar till solsken och lata dagar vid bassängen.



blommorna trivs i värme,augusti -09

 

          


längtar tills Ellisen kan skutta runt i sina fina skor, A med sin dotter i augusti  - 09   K ä r l e k


Vi har precis mumsat i oss pizza och A kikar på fotboll medan jag söver Ella, ikväll är hon extra full med energi och bubbel.






dagens middag....nyttigt njaaae Gott JA





Lördagkväll i sängen

 Ligger fortfarande i sängen och snörvlar, hoppas hoppas hoppas att det inte smittas över på Ella. Försöker unvika allt vad pussar och gos heter, men det är ju så svårt när hon är så gosig.


       

 

     

 

Ellamys


sommaren 2009

Ligger fortfarande i sängen och minns alla fina sommarminnen ifrån sommare 2009. Ella var precis nyfödd, syster hade fått sin M och alla våra närmaste släktingar var utomlands, i Bosnien. Vi sov,åt och njöt utav Ella. Så underbart det var med värme och en nyfödd Ella. Hon var så snäll och så underbar. Klagade aldrig och var nöjd med tillvaron. Underbara dotter.
Längtar till sommaren 2010 och ser så mycket fram emot den, ska vara föräldraledig samt ha semester hela sommaren med A och Ella. Vad vi hittar på får vi se men det ska bli så härligt med spontana sommarutflykter och sol och värme. Ellisen kommer ju förhoppningsvis att kunna gå och hon kommer att vara medveten på ett annat sätt om omgivningen och kunna njuta utav sandlek och utomhusbad.


gullungen och pappa vilar en eftermiddag i juni -09




En kort matpaus i bilen, juli -09



mammabus i augusti -09

softar på balkongen en varm eftermiddag i augusti -09

 


kort uppdatering

Ligger nerbäddad i sängen och småslumrar emellan varven som Ella sitter brevid mig och bubblar för fulla halsar. A har ordnat med mat åt oss och varit ute på långpromenad med Tira. Huvudet gör så ont så ont och näsan är igentäppt med nysningar var femte minut. Härligt att A är hemma och pysslar om mig.



sjukstugan fortsätter...



Uppmätte precis feber alldeles nyss så nu har A bäddat ner mig under täcket.
Mår väldigt illa i magen, täppt näsa och halsont. Usch jag är så seg och ur form så jag säger god natt nu.


dagen i bilder...

Vilken härlig dag jag har haft med öppet hus för mina närmaste och käraste. Började eftermiddagen med att A gick till jobbet och jag städade och donade med tvätten. Sedan kom A's mormor och S för att uppvakta mig. Mys.
När väl A kom hem tog han över tvätten medans jag slängde mig i duschen och donade sedan med fikat.
A's familje och min kom runt 19.00 och vi fikade och umgicks, fick väldigt fina blommor ,TACK, och presenter.


finaste blombukett som jag fick hembudad idag, ifrån käraste syster ÄLSKAR DIG



             

Ella kalasredo, Ella och mamma i en mycket konstig vinkel

tårtan gick åt, och dessutom var den god, härligt

             

svärmor, faster, moster och bebisarna


                        

           

mamma och pappa med sina barnbarn


Jag är så glad över ikväll och A har varit en pärla med att springa hit och dit och hämta,fixa och dona.

Efter att gästerna åkt iväg omkring tiotiden hjälptes vi åt med disken samt tvättberget. Så skönt att ha fått nytvättat samt iordningplockat allting på dess plats. A drog med dammsugare i köket även.

 



tvättberg blir till högar som vips vandrar in i skåp och garderober, underbart

Nu ska vi snart bädda ner oss och sova, är så trötta samt att min förkylning verkar ha brutit ut ännu mer så sömn är välbehövligt.

 

 


Semla på sängen


Hipp hipp hurra för mig idag. Blev hjärtligt uppvaktad med semla och kaffe på sängen och Ellisen var på hjärtligt gott humör. Blomsterbudet ringde och skulle komma med leverans i eftermiddag, det är finaste syster som har skickat blommor till mig via dem, underbara och älskade syster TACK.
Jag vill även tacka för alla fina sms som jag mottagit under morgonen, tack snälla ni.

Nu ska vi mumsa på semla och äta mat. Återkommer med bilder och inlägg i eftermiddag.



 


Ella Melina B.





Vår underbara dotter, Ella, här 6 dagar gammal



              


tänk att just - VI - fick bli hennes föräldrar, vilken gåva




Dagen då Ella föddes

Ella Melina föddes den 26 maj - 09. En solig tisdag.
Bf var den 19 maj så jag väntade och väntade, på söndagsmorgonen runt klockan 09.30 lossnade slemproppen när jag satt på toaletten, jag ropade lyriskt till A att komma och se, han var dock inte lika imponerad som jag.
Jag gick tillbaka och fösökte sova lite till, sov väldigt dåligt dem senaste månaderna utav graviditeten.
Framåt eftermiddagen började jag känna av svag mensvärk i nedre delen utav ryggen och spänd som jag var så gick jag runt och väntade på värkarna. Söndagen gick mot sitt slut och natten kom, då började jag känna av svaga värkar med 10 - 15 minuters mellanrum så jag fyllde badkaret och badade, försökte slappna av så mycket som möjligt. Så fort jag gick ur badkaret så blev värkarna starkare och jag kunde inte ligga ner i sängen så hela NATTEN tappade jag nytt vatten i badkaret - badade och så höll jag på hela natten. Måndagen avtog värkarna på morgonen och jag o A tog oss ut med Tira. Väl ute mådde jag toppen och vi åkte och såg på fotboll. På eftermiddagen började värkarna kännas mer och vi bestämde oss för att åka till förlossningen för att se om bebisen låg fortfarande med huvudet nere ( hade gjort vändingsförsök i v 38 ), väl på förlossningen avtog värkarna men vi fick ett ultraljud för att bekräfta att bebisen låg fortfarande med huvudet nere, och det gjorde hon. Väl hemma åt vi lite mat och skulle ge oss på att vila, då började pinvärkarna igen och jag intog badkaret återigen. Fram till ungefär 03.00 -tiden stod jag ut sedan ringde vi till förlossningen och dem välkomnade oss upp till dem. Vi plockade inte med oss bb-väskan utan åkte upp för kontroll, eftersom jag var i något konstigt chocktillstånd och förstod nog inte riktigt att förlossningen var igång på riktigt.
Uppe på förlossningen fick vi vänta i ungefär en timme, eftersom det var proppfullt med födande mammor. Den timmen utvecklades värkarna otroligt i styrka och jag hade svårt att prata under en värk, satt i fikarummet och böjde mig framåt medans jag vaggade med höfterna.
Vi fick komma in på ett undersökningsrum och en ctg-apparat kopplades runt magen för att mäta värkarnas styrka. Värkarna höll i sig regelbundet och jag fick flytta över till ett förlossningsrum och träffa en Barnmorska, efter en snabb undersökning konstanterade barnmorskan att jag var öppen 3 cm, med mjuka kanter, så hon försökte töja litegrann på en kant som återstod hård och ut forsade blod och slem. Jag fick stanna klvar men jag och A ville åka hem och hämta bb-väskan, så det gjorde vi. Vi kom upp till lägenheten vid 06.00 tiden och värkarna var hanterbara, så vi åkte hem till svärmor för att bada i jaccuzin och slappna av på det viset. Jag kom i jaccuzin och då började värkarna på allvar, skrek emellan varven och försökte att inte spjärna emot med kroppen. A hjälpte mig med pyjamasbyxor och ett linne på och sedan åkte vi till förlossningen, bilresan var hemsk - jag kunde inte sitta ordentligt så jag spjärnade med benen emot handskfacket och skrek mig igenom värkarna. Innan vi åkte pp till sjukhuset ville jag stanna till på ICA, ännu en chockgrej som jag inte riktigt förstod i efterhand varför jag skulle prompt göra då. Väl inne på ICA'n så började mellanskillanden emellan värkarna att krypa ner emot 3-2 minuter och jag fick så fruktansvärt ont.

Snabbt som sjutton kom vi upp till förlossningen och in på vårat rum. Jag bytte om till sjukhusrocken och vankade fram och tillbaka i rummet. En ung barnmorska kom in och presenterade sig samt ville undersöka mig. Det visade sig att jag var öppen emellan 4-5 cm och mjuka kanter hade jag. Hon frågade ifall jag var intresserad utav någon smärtlindring och jag ville prova med bad och akupunktur. Badkaret var upptaget så det fick jag skippa. Akupunkturen lade en ny barnmorska i huvudet,ryggslutet och handen, hon hann inte färdigställa alla nålarna innan jag skrek och vred mig utav smärta och bad henne plocka bort allting då jag inte tyckte att det hjälpte mig någonting.

Vi 10- tiden fick jag en ny barnmorska, en barnmorskestudent, som var helt underbar och guidade mig igenom de olika smärtlindringsalternativen, jag försökte härda ut ett tag till utan någonting och hon ville då prova att spräcka hål på hinnorna, vilket hon gjorde samt fäste en skalpelektrod på bebisen huvud.

Jag undersöktes återigen vid 11- tiden och var då öppen 5 cm. Jag fick sådana hemska värkar som gjorde mig alldeles matt så jag bad om att få prova lustgasen, jag hade svårt att förstå hur jag skulle göra med den och överdoserade den. Jag tyckte inte att lustgasen hjälpte mig nå vidare och då jag återigen undersöktes vis 12-tiden och var öppen 6 cm så ville jag ha epidural för att kunna få en liten paus och hinna samla ihop mig.

Epiduralen lades utav en narkosläkare vid 12.30 och vi hade en väldigt god stämning på rummet. Jag var märkbart påverkad utav lustgasen så vi skojade och skrattade gott. A var mitt stora stöd och även fast jag skrek och skällde på honom så var han vid min sidan hela tiden.

Epiduralen visade sig vara en besvikelse eftersom den inte tog nå vidare bra på mig och jag kände fortfarande av dem hemska värkarna, ett värkstimulerande dropp sattes också och jag försökte att andas igenom värkarna. Jag låg mestadels på sidan och andades in lustgas samt försökte slappna av.

Vid 13 -tiden kom det en ny barnmorska in, en äldre helt underbar människa. Med sig hade hon en undersköterska som var helt fantastisk, också hon en äldre kvinna. Barnmmorskan höll på och förlöste ett par andra kvinnor vid samma tidpunkt som mig så hon var väldigt frånvarande. Myckt utav tiden emellan 13.00 och fram till 16.00 var jag och A ensamma på rummet, det bidrog till att jag blev väldigt rädd och fick en enorm ångest. Vi försökte med att duscha varmt men efter bara par minuter så ville jag tillbaka till rummet. Vid 13.30 hade jag öppnat mig till 8 cm och jag ville ha en påfyllning utav epiduralen, vilket jag också fick.

Strax efter 14 -tiden började jag känna mig bajsnödig och känna ett enormt tryck neråt emot rumpan. Jag bad A hämta barnmorskan för att undersöka mig men hon hade fullt upp på annat håll så in kom undersköterskan och tog sig en titt, hon tyckte att jag skulle börja trycka på lätt så det gjorde jag. Jag ville komma upp ifrån ryggläge och stå på knäna hängandes över huvudgaveln som var upphöjd och en beanbag var ilagd.

Efter en halvtimme på knäna ville jag lägga mig på rygg eftersom jag kände inte att jag hade någon kontroll med ryggen åt allt och alla. Innan jag kom över på rygg så sa jag upprepande gånger att jag behövde bajsa, ingen trodde nog helt på mig förräns jag gjorde det.

Väl på rygg så visade sig att jag var öppen helt och det var dags för att börja krysta ut bebisen. Undersköterskan plockade fram ett litet bord med en massa grejer på och hon satte på sig ett förkläde. In rusar en Ny barnmorska in, presenterar sig och talar om för mig att min barnmorska höll på att förlösa en annan kvinna precis. Hon plockar också på sig förkläde och glasögon och säger till mig att nu ska här födas barn. Underbart rar kvinna. Hon hinner precis börja instruera mig hur jag ska trycka på innan min ordinarie barnmorska kommer in och tar över. Vi kämpar på tillsammans, jag - A - undersköterskan . barnmorskestudenten och barnmorskan i närmare två timmar och huvudet kommer nästan fram. Jag kämpar och trycker och krystar för fulla muggar men hon kommer inte ut. Barnmorskan frågar om hon får klippa så att vi får ut henne, eftersom hjärtslagen börjar oroa henne och jag ger med mig, hon klipper och vi krystar ett par gånger till och ut kommer huvudet. Kroppen slinker ut som en hal lång ål och jag andas ut, ÄNTLIGEN är det över, klockan 16.44. Jag gråter, A gråter och bebisen gråter. Jag får upp henne på magen och jag tycker att hon ser så frukstansvärt liten ut så jag upprepar det gång på gång. I samma sekund som hon kom ut virar barnmorskan navelsträngen lös och en bajsfest tar vid ifrån bebisen sida. Hela jag blir inkletad och undersköterskan och barnmorskestudenten gör mig ren och bebisen.

Barnmorskan drar lätt i navelsträngen och ber mig krysta ut moderkakan, den slinker ut som en varm geleboll. Hon syr och donar medans jag får hjälp med att få upp bebisen till bröstet. Efter att barnmorskan sytt och donat nere så tar hon bebisen för vikt och längd, 3480 g och 51 cm lång, huvudomfång 34 cm.
Ella får på sig en liten mössa och blöja sedan överlämnas hon till mig, för att bli ammad. Kort därefter kommer den berömda fikabrickan in och A får gå ut till tavlan och sätta fast den röda nålen på tavlan.

Runt 19.30 får vi komma upp på BB och hela livet fick från den stunden en mening bortom ord och känslor, våran underbara dotter är född.

 

 


Bad och bakning

 Efter middagen vilade hela familjen i stund i sängen. Proppfulla med tacos och fika. Efter sovstunden gick jag och Ella upp och badade, så skönt och Ella blev precis lagom trött, drack upp sin lelle och somnade. Jag skulle precis till att börja baka tårta när jag hörde henne bubbla för sig själv i rummet. Tog upp hjärtat och så bakade vi tillsammans, även Tira ville vara med på ett hörn.


                           

 

baka baka en liten kaka...


även Tira fick vara med på ett hörn



Jag är tyvärr inte nå vidare duktig på att baka, har inte riktigt tålamodet för det men jag tror och framförallt hoppas att tårtan är god. Nu ska jag smaska i mig tacorester och sedan ska jag krypa ner i sängen och läsa tidningar, vardagslyx.



tacos och kexchoklad

Vi har haft härligt besök i eftermiddag utav A's mormor och kusin, sedan kom Ellas faster N och åt tacos med oss. Hon stannade även och fikade på kaffe och kexchoklad, mums. Nu ligger vi hela familjen och myser i sängen, A är jättetrött och likaså jag. Ella dock är pigg som en lärka. Kvällen bjuder på tårtbakning för min del och sedan blir det soffmys. Känner mig bättre nu och skönt är väl det.


       

 

mums med tacos, tårtbakningen fuskar vi med och har köpt färdiga tårtbotten


          

Ella blir bjuden på en liiiiten provsmakning utav kexchoklad, vilket hon inte tackar nej till

 


sjukstuga

 Ligger nerkrypen med världen huvudvärk och halsont, tyvärr blev natten ingen vidare höjdare vad gällde till att krya på sig. A kommer snart hem ifrån jobbet som tur är så han får dona med hundrastning och matlagning, mitt i allt elände känner jag mig sugen på tacos. Ella har varit en ängel, så snällt hon ligger och pillar med sina leksaker. Tira ligger vid fotändan och sover, även hon förstår att matte inte är i form idag.




räddaren i nöden


A åkte iväg till svärmor och hämtade hem ett paket välling till Ella, Underbar lättnad.  Nu håller näsan på och bökar med mig samt att huvudvärken är tillbaka så ska krypa ner under täcket och släcka för ikväll.
Hoppas att jag känner mig någorlunda pigg imorgon - för jag vill så gärna orka laga lite god mat i form utav hemlagad pizza med massa gott på samt baka en tårta tills på fredag, för på fredag fyller jag år nämligen. Men nu ska jag kryas på.


Slut på lelle...


Nu har jag gjort mig iordning en kopp välling, älskar att dricka det morgon och kväll. Enkelt att sippra på och håller mig mätt länge. Lillsnuttan har varit smågnällig ikväll, somnade så sött vid sjusnåret men vaknade runt halv nio och grät hejdlöst, efter lite vyssjande och gos så somnade hon om, kanske en tand på väg upp?



                 

 

dessa flytande energikällor har hållit mig igång idag, med halsont så är drickbar näring att föredra


Ellas vällingpaket är inne på sin sista vers, märkte det nu ikväll strax efter 20.00, med andra ord då våran ICA stängt. Dålig planering ifrån min sida. Ella tycker om sin lelle morgon (06.00) och kväll (19.00), hon brukar även vakna ibland omkring 00.00 - 01.00 och vilja ha en slurk Men förhoppningsvis gör hon inte det inatt. Jag har förberett gröt till tidig morgon iaf.




mumsig fruktgröt till tidig frukost imorgon , Ellis äter i vanliga fall frukost omkring 09.00, istället för lelle (välling)











Nu ska här drickas välling ( jag) och sedan borstas tänder för att hoppa i säng och vila bort allt vad ont heter




Städfasoner


Jag älskar att städa, ifall jag inte har någon tidspress eller någon i vägen. Imorgon hade jag tänkt skura och dona eftersom jag jobbar enbart till 12.30 men eftersom jag har gått och blivit sjuk så får jag skjuta upp storstädningen. Eftersom vi har hund så tycker jag att det är nästan nödvändigt med dammsugning varje dag, har ingen liten handdammsugare och det är synd faktiskt. Det hade varit så smidigt med en liten dammsugare att dra fram till hall och kök framförallt. Kanske att jag köper på mig en framöver.
Städar man lite varje dag och håller ordning på saker och ting så blir det aldrig smutsigt, tycker jag iaf. En sak som jag dock inte har något supermedel för, det är tvätthögen. Speciellt med småbarn så blir det många plagg om dagen, samt handdukar,trasor och dyl. Jag försöker boka tvättstugan kontinuerligt men ibland slår livet till och man blir bortbjuden eller spontan, då är det svårt att passsa tvätttider. På fredag ska jag dock tvätta mina två tvätthögar och göra helgfint, hoppas huvudet och kroppen är med då.



                

 

mina absoluta favorit rengöringmedel i mitt städskåp, Ajaxen använder jag till golven och såpan till porslin,luckor,dörrar osv. Sprider en sådan god citrondoft så att jag nästan blir hög utav den





på topp tre kommer wc-freshner, vet faktiskt inte huruvida den gör något för bakterierna eller smuts (?) men jag älskar doften som sprids efter varje spolning, bakterierna använder jag klorin till - där litar jag inte på något annat medel än just klorin

Nu fick ni er en städlektion minsann, en ofrivillig sådan kanske. Nej nu ska jag återgå till att fylla i mina arbetstider för februarimånad samt smutta på kaffe och kakor.

 







Onsdagskväll


Nu har vi avklarat middag och jag ska plocka fram lite kvällsfika och slöa framför datorn, känner mig helt slut i kroppen.

                          

kvällens middag samt kvällsfikat, jag är en sådan gottegris och älskar verkligen allt som har med fika att göra


Idag åkte jag  iväg till Ellas mormor och morfar för att få lite avlastning med flickorna medans jag kurerade mig, moster och M var också där så vi myste och tog det lugnt tillsammans, väldigt mysigt. Ella fick en så söt björnstol utav mormor och morfar, hon kan ej sitta i den själv riktigt än men snart så.




Ellas söta (björn/tiger ?) stol

Nu har jag precis nattat Ella och A har intagit soffläge. Själv ska jag krypa ner i sängen snart men har lite möten att inplanera samt mitt nya schema på 50% från och med februari.

 



min almanacka för 2010, lagom storlek och underbar rosa nyans




Matlagning pågår

 Håller på och lagar mat för fullt, känner mig fortfarande svag i kroppen och huvudet värker än, aj aj Men mat måste vi ha i oss. A väntas komma närsomhelst, skönt med avlastning faktiskt.
Återkommer efter matlagningen.


Aj...aj


Ligger i sängen med världens huvudvärk, ledont och begynnande feber. Sjukanmälde mig ifrån jobbet idag och imorgon så att jag hinner kurera mig.
Hoppas att flickorna är på sina bästa humör idag för jag orkar inte med något tjafs eller gnäll. A plockade fram alvedon, termometer och blåbärsdricka till mig innan han stack iväg till jobbet så nu hoppas jag att alvedonen gör susen.



                   



update - mätte 37,8 i feber nyss ,hoppas att alvedonen biter febern i rumpan






Sagostund

Nu börjar det bli dags för natta här även för oss vuxna. Känner mig helt slut idag, förmodligen mycket på grund utav huvudvärken, usch. Ella är glad som alltid och vi har haft en riktigt mysig kväll, A har varit ute en sväng med Tira och jag har läst sagor. Myskväll. Jag är som lyckligast när vi fyra umgås och bara är.


              

 

mammas tandtroll läser sin godnatt - saga själv





finaste sagoboken som vi fått utav bästa moster T A C K




Jobbdag och Kvällsfika


Har jobbat hela dagen idag, både jag och A så Ella och Tira har fått varit hos farmor och farfar, gick hur bra som helst. Nu har vi precis stökat färdigt med middag ( fick med oss doggybag ifrån svärmor )och jag var iväg och köpte hem fika samt bokade tvättstuga, på fredag smäller det med ett härligt tvättlass. Ellisen ligger och tar det lugnt med pappa i vardagsrummet, framför TV:n och jag sitter i köket, donar med lite papper och smuttar på kaffekoppen. Imorgon väntar ännu en heldag på jobbet, både för mig och A så återigen får farmor och farfar rycka ut, härligt med sådan hjälp faktiskt.
Hade en ond huvudvärk idag som förföljde mig hela dagen idag så har proppat i mig två alvedon, som förhoppningsvis kommer att hjälpa en aning.
Nej nu ska Ella ha mamma och pappa-mys.

                  

 

Ellasikväll med sina  favoritleksaker, ringarna, som hon fått utav fina moster





kvällsfika, mums





Tira har intagit sin favoritplats










Familjen Annorlunda


Update - Familjen Annorlunda går på tv4 i skrivande stund, absoluta favoritprogrammet



Nattning

Här pågår nattning för fullt, Ellis har precis druckit upp sin lelle ( välling) och fått på sig pyjamas. Nu ligger hon och (nästan ) sover i sitt rum med sina nallar. Hon älskar och pilla på nallarna en stund innan hon möter john blund.
Vi kom hem för ungefär en timme sedan, svängde förbi ICA och nu ska jag dricka en kopp proviva - blåbär och pyssla med lite pappersarbete. A sticker snart till fotbollsträningen och jag blir kvar ensam med flickorna. Så skönt med lugna hemmakvällar, då allting flyter på.


                 

 

Ella idag efter badet, väntar på att mamma ska duscha färdigt






Ella är noga med tandborstningen utav sina två små pärlor i nederkäken


Mumsigt mums

Sitter hos svärmor, proppfylld med god mat och god fika. Ellis och A lurar i soffan och jag passar på och blogga lite. Jag och Ella badade hela eftermiddagen kändes det som och även jag börjar bli rejält trött. A ska på fotbollsträning ikväll och jag ska svänga förbi ICA och köpa med mig tidning och nötter tills kvällsmyset. Imorgon väntar jobb hela dagen så ska vila och ladda inför det. Ellis och Tira ska vara hos farmor och farfar hela dagen imorgon, busigt värre.




4 månader gammal Ella, hösten -09

Vecka 2

 Ny vecka och nya tag. Idag sov jag ut till 9 imorse, så skönt. A gick iväg till jobbet vid 7.30, flickorna var trötta imorse så vi fick oss alla tre en välbehövlig sovtimme.
Städat och pysslat här hemma hela förmiddagen, nu på eftermiddagen har jag fått alla tusen samtal ringda som jag hade kvar ifrån förra veckan. Så skönt när man får bort alla punkter i almanackan.
Tira blev upphämtad utav farfar runt tolv-tiden och svärmor ringde  över oss på middag ikväll, skönt att slippa pyssla med det ikväll.
Nej nu ska jag betala räkning och dricka en Stor kopp kaffe, försöka hinna med en dusch emellan varven också.



 

samtal - check


Ella lär sig att läsa, eller så är det tuggträning i full gång

Ringde bland annat till Ellas blivande förskola, vi har valt en privat förskola i stan. Dels har vi hört så mycket gott om dem, dels så är det drivet utav par damer ifrån forna Jugoslavien, det är viktigt för mig att Ella lär sig bosniska och att hon får utvecklas inom sitt modersmål.Sedan är det en trygghet om hon kan förmedla sin vilja till personalen, om bosniskan blir hennes främsta kommunikationsverktyg.
Hursomhelst så ska vi dit om två veckor och kika runt, spännande.


slut på denna dag

Så var ännu en vecka över. Jobbet var hur lugnt och skönt som helst. Då jag jag kom hem så var A, Ella och Tira hos svärmor så vi åt mat och fikade hos henne, sedan blev vi så pigga att vi tog oss allihopa till A´s morbror och hans familj på för ännu mera fika och mat. Hade det jättetrevligt och Ella fick leka av sig ordentligt. Nu börjar vi bli ganska så slut som artister och ska knyta oss snart. Imorgon ska A till jobbet vid åtta snåret så jag ska passa på och gå upp då jag också, har en del samtal att ringa samt måste städa och dona lite inför veckan. A hade fullt upp med Ella idag så det blev ingen dammsugning för hans del.


        

 

Ellas absoluta favortisyssla, tv - tittande, här ensam i köket medans mamma lagar mat samt med moster och M i sovrummet



Underbara solsken

Sitter på jobbet och pysslar ihop mitt vårschema, mycket Ella tid,yippi.
Arbetar emellan 11 - 16.00 idag, väldigt skönt med sovmorgon imorse. Ella var på sitt busigaste humör och skuttade nästan ur sängen själv. Min stora tjej åker runt med sin gåstol och ropar på pappa hela tiden med sitt taaa-ta-taa-tat-aata ( tata), så stor och hon blir helt plötsligt.
Idag ska det vilas efter jobbet, kanske att vi tar oss ut någonstans en sväng. A skulle städa nu på eftermiddagen och sedan ska det förberedas för jobb ( för hans del) själv är jag ledig. Jag ska passa på imorgon och mysa med flickorna för sedan så väntar jobb för mig resten utav veckan.
Nej nu ska jag jobba vidare.

Trött tröttast

Uj vilken fartfylld dag. Först upp och jobba fram till 16.00, väldigt stressfylld dag på jobbet då vi hade några sjuka. Åkte hem till svärmor och satt och fikade en liten stund innan vi packade ihop oss och åkte till mamma och pappa. Lillebror fyller 18 år idag och skulle självklart firas. Ella var på sitt bästa humör och pratade hela kvällen med alla sina ljud och läten. Träffade goa syster och hennes M också, underbara barn.
Fikade hos mamma, drack lite kaffe och tårta sedan vips så var klockan 22.00 redan och dags att ta sig hemåt. Fick en tidig födelsedagspresent utav syster, jättefin jumper och neccesär, väldigt uppskattat och tacksamt. Tack fina syster.
Roligt att hon tänkte på mig och roligt att få presenter fast man har lämnat barntjusningen med presenter och kalas.
Imorgon blir det jobb emellan 11.00 - 16.00, förhoppningsvis en lugn dag. Efter jobbet ska vi ha lite hemmamys och se en film eller två.
Men nu ska tänder borstas och pyjamas letas fram.

Matkoma

 Jobbat fram till 21.00 ikväll, brr vad kallt det var ikväll. Kallt ute, kallt i bilen och kallt i lägenheten.
Mumsat i mig lasagnerester, godis och frukt så matkoma är minst sagt ett passande ord. A, Ella och Tira ligger i vardagsrummet,på golvet, och ser på film medans jag bloggar och njuter utav tystnad.
Imorgon är det jobbdag till 16.00, ifrån 7.30, så ska ta och krypa ner i sängen snart.
Efter jobbet imorgon bär det av på kalas för bror som fyller 18 år.

Lunchdags


Sitter och matar Ella med kycklinggryta och lagar samtidigt middagsmat till A och mig, lasagne. Kom nyligen in utifrån, var på promenad med Ella och hämtade hem Tira. Hon hade fått en sådan fin täckjacka, varm och gosig. Tackar vi för ( farmor och farfar).
Det var så skönt att vara ute och njuta utav solen och dess varma strålar. Pratde med syster på förmiddagen också, blev på så glatt humör. Hon är den varmaste och mysigaste människan jag känner. Underbar och älskad.





mums med mat

                  

 

tulpanerna som jag inhandlade igår, samt middagsmat som ska bli lasagne, mums


"Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmys"


God morgon på er, och en solig sådan. A gick nyss till jobbet och Ella sussar fortfarande. Morgontrött tjej. Själv sitter jag och smuttar på kaffekoppen. Svärmor kom och hämtade Tira strax innan 09.00 så hon får lite motion. Igår kväll hamnade vi hos dem och kom hem runt 23.00, hoppade i säng strax därefter och s o v. Helt underbart att vakna utvilade och pigga. A jobbar till 15.30 och jag börjar 16.00 idag så vi har precis tajmat in det för Ellas och Tiras skull.
Timmarna fram till dess ska jag laga mat, leka med Ellis och kanske ta oss ut en 10 minuter så hon får liiiite frisk luft.

Igår kväll stannade vi till på ICA och jag köpte hem årets första tulpaner, rosa och fina. Jag fullkomligt älskar tulpaner och blev så glad då jag såg att dem redan är till försäljning.


Faster mys för Ella kaffe för mamma

 Sitter hos Ellas farmor och farfar och myser oss. A är på fotbollsträning och jag och flickorna sitter och fikar. Haft en supermysig kväll och nu fortsätter tvmys och fika omgång två.




       

 

bilder ifrån hösten -09, Ella med farmor



Kylan bits i kinderna

Efter en lång innedag med städning och nerplockning utav julgranspynt samt julgran kändes det i huvudet, minst sagt. Så när A kom hem ifrån jobbet vid 16.00 så åkte vi ingenstans utan han hämtade hem pizza och jag matade Ella. Då vi ätit färdigt somnade Ella sin lilla kvällsnap och jag tog ut Tira för en liten kvällsrunda, usch vad kallt det är ute. Det riktigt bits i kinderna, Tira fick gå lös så hon kunde springa runt och få upp värmen litegrann. Efter rundan tog jag mig ett härligt bad och A ser på film. Vad Ella gör, sover Fortfarande .
Nu ska kläder tvättas och donas med, kanske åker iväg en snabb sväng till ICA och handlar hem god frukostmat till imorgon, eftersom A jobbar ifrån 10.30 så en långfrukost hinner vi med.

 

 

                    

 

ut med julgranspynt och se vilken härlig vinterdag det har varit ute idag, riktigt kall dock






tira med sina valpögon idag strax innan promenaden, fläckarna på ryggen är päls som hon har  gnagit bort



                       

härligt mjuka sockor efter badet och mumsig pizza till middag idag






Färdigt



Äntligen är vi färdiga med allt vad städning heter. Hann möblera om lite också, samt flytta lite mattor hit och dit. Nu väntar vi på A som borde komma hem när som helst så vi kan göra något roligt, exempelvis gå och handla mat samt ngn form utav jacka till Tira.
Ikväll blir det storbad för Ella, har inte vågat mig på att bada henne då hon varit sjuk, så att det inte skulle förvärra förkylningen. Men ikväll smäller det somsagt med bad och massage.
Nej nu ska jag fika lite, orkade ej baka ngn kaka men jag hittade en bit kladdkaka i frysen, mums.

Dammtrasan i högsta hugg

Ojoj vad jag jobbar på, dammar med ena handen underhåller Ella med den andra. Fick bort julgranen och har plockat och plockat med Ellas leksaker som låg utspridda överallt ifrån igår kväll. Samtidigt vill Ella vara nära mamma och kasta nappen på golvet hundra gånger så att mamma får böja och plocka upp den, hon roar sig enkelt den damen.
Tira, våran håriga familjemedlem har blivit upphämtad utav farmor och farfar imorse så hon slipper dammtrasor och dammsugare, roligt för henne och komma iväg på utflykt tror jag. Nej nu gråter en viss dam efter nappen igen så jag ska återgå till städning varvat med Ella bus.

Morgonljus

God morgon kära ni, här är vi uppe sedan en timme tillbaka och ska precis äta frukost. Skönt att få sova ut och vakna när kroppen själv vill och inte styrd utav väckningsklockan.
Kallt som bara den i lägenheten så vi har legat och skakat uder täcket ett tag.
Idag verkar det vara lika kallt ute som det varit igår så ut går vi inte. Istället ska dagen ägnas åt städning och tvätt, kanske att vi ( jag och Ella ) bakar något gott till eftermiddagsfikat.
A börjar ju jobba idag, spännande. Nej nu väntar frukost och dammtrasan. Måste passa på innan jag går på  mitt kvällskift imorgon som startar 16.00 och slutar dock vid 21.00 redan men jag jobbar även helgen och ska även hinna fira bror som fyller 18 år på lördag.


God natt

 Nu börjar tröttheten ta överhand här hos oss och Ella har vaknat för att mumsa i sig sin nattvälling. Idag har vi verkligen haft supermys nu på kvällskvisten och jag tror att vi alla tre kommer sova gott i natt efter all lek och bus.


 

här ligger lillhjärtat och vilar ( i somras ) medan mamma och pappa frukostar, Tira vill gärna vara med hon också



hjärtat i somras ( 2,5 månader gammal ), vilar en stund i vagnen på morfar och mormors bakgård


Mys i kylan

Min andra godispåse för denna vecka är införskaffad så nu ligger jag nerbäddad i soffan med gosigaste filten och njuter utav min godispåse. Ella ligger nere på golvet intill elementet och softar, pillar lite på tårna och dricker en slurk saft då och då.
A var ute med Tira alldeles nyligen men hon var inte så imponerad utan sprang hem fortast kvickt, för kallt för henne eftersom hennes päls är utav kortårig sort.
Imorgon är jag ledig och har barn - hundansvaret medans A ska till jobbet. Blir en städ och pysseldag, dags att plocka ner julgranen också känner jag.
Nej nu väntar film och godis, somsagt vi småfirar A´s jobbstart imorgon.

Hemmamys

Nu är jag hemkommen efter en kall men väldigt rolig arbetsdag. Gick undan med världens fart vilket jag inte kan säga om bilresan hem, halt och kömassor,pih.
Kom hem till en sovande Ella, busig Tira och god mat i form utav ugnsbakad lax, mums. Hann slänga i mig en portion innan Ella vaknade och nu pågår lek och mys på golvet framför elementet,varmt och härligt. Försöker få A att åka till ICA och köpa godis och tidning men han är lite lat idag som han själv säger så vi får se hur det kommer att bli med det. Nej nu ska jag återgå till lekstunden och tjata på A liiiite till.


                      

 

först mammamys...



                       

sedan lek...


Kallt som bara den

Piiih sitter på jobbet och försöker få lite saker gjorda men fryser som bara den. Imorse när jag åkte till jobbet visade termometern på -27 grader, Det är kallt.
Arbetar fram till 16.00 idag sedan bär det av hemåt och innemys med Ellisen och A.
A börjar arbeta imorgon, spännande, så vi ska nog småfira ikväll med lite god mat och God efterrätt.
Nej nu ska jag jobba på och försöka värma mig med ytterligare en chokladkopp.

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Oj vad trött jag var, skulle bara ta en liten tupplur under varma täcket i sisådär en halvtimme - timme. Jo tack vaknade för någon timme sen, väldigt seg men även utvilad.
Fasar inför morgondagens arbetspass och kylan, usch det är verkligen överdrivet kallt. Jag får bunkra upp med morgonrock och varm kofta plus tjockissockor vid fotändan i sängen till imorgon bitti.  Ella är vaken för tillfället, haft en slappis dag med pappa så hon är lite ur rutiner och balans, sitter och pillar på sin napp och är ganska nöjd med det.

Jag vill både ta ut henne och ändå inte i den här kylan, även om hon är varm i vagnen så kan kinderna frostskadas så jag tvekar till någon som helst utgång med henne dem närmaste dagarna. Känns lite trist faktiskt för jag vet att frisk luft skulle göra susen för hennes förkylning.
Tira är inte heller så pigg på att traska ute när det är såhär kallt, fortsätter kylan så måste jag införskaffa en liten jacka till henne och smörja in tassarna med fett, så att vi kan ta oss ut på våra dagliga promenader iaf för som det är nu så springer hon enbart ut för att göra sina behov, och det blir hon inte så glad utav i längden.

Nu ska jag göra iordning par nattsmörgåsar och en stor kopp varm choklad och åter krypa ner i varma sängen. Inatt ska Ella sova i stora sängen med oss, fast jag egentligen tänkt börja vänja henne att sova inne i sitt rum själv. Men det är så mysigt med hennes små händer pillandes på ansiktet varje morgon, och söta varma ansikte nära ens egna.


Brrrrr...




Idag kära ni är det  k a l l t. Frös ihjäl på jobbet idag trots att jag hade dubbla lager kläder och varma sockor.
Precis hemkommen och sitter med nergosade fötter under Tiras varma mage och väntar på att Ella ska vakna. Hennes eftermiddagstupplur står på hennes schema i skrivande stund. Jobbmässigt var det en rolig dag, gick undan med världens fart.
Nu ska jag mumsa i mig korvstroganoff som A lagat och vila en stund i soffan innan jag tar itu med köket, ja att diska är inte As starka sida




Ella igår under sin tupplur, så glad jämt



Godmorgon i vintermörkret

 Sitter och mumsar i mig frukost, kusligt tyst fastän vi bor i lägenhet och hör grannarna då och då under dagens gång.Somnade fasligt sent inatt, framåt 2-tiden så känner mig rejält trött idag men det är inget som lite kaffe inte råder bot på.
Idag ska det jobbas fram till 15 tiden sedan ska jag hem och gosa med Ellis, helt makalöst vad jag saknar henne under dagens gång.
Nej nu ska jag frukosta färdigt och åka iväg.


 

enbart julgranens små ljus som lyser upp vintermörkret


Ellas framsteg


När Ella föddes så vägde hon 3480 g och var bland det minsta jag sett i människoväg. Då vi tog hem henne två dagar senare gick vi på glas omkring henne, så försiktiga och sköra kring henne. Men med tiden har vi slappnat av mer och mer och insett att Ella tål mycket bus och lek nuförtiden. Min stora tjej på 7 månader är så duktig och utvecklas så snabbt så jag knappt hinner med.
Det bubblas för fullt ur munnen, det skrattas så hon kiknar och framförallt pillas det på allt. Hon sitter utan stöd så fint själv och kan leka i upp emot en timme själv på golvet med sina bitringar eller gosedjur. Även gåstolen börjar hon bli en hejare i, för en månad sedan kunde hon knappt ta sig fram en cm i den, nu åker hon kors och tvärs i rummet, mestadels bakåt men det går även det.
Att leka med mitt hår eller dragkedja på tröjor är en annan favoritsyssla och jag längtar tills hon börjar krypa, än så länge kan hon bara vända sig från rygg till mage och tillbaka samt snurra ett varv eller två på golvet. Men det märks att hon vill framåt då hon börjat krafsa i golvet och provar att skjuta sig fram med fötterna.
Fram till att hon var tre månader hände det inte så mycket, sov mestadels utav tiden men från tre månader och nu har hon tagit ett jättekliv i sin utveckling.







Ella 3,5 månad på restaurang




skallig Ella tränar nacken vid 3 månaders ålder

Natti natt

 Nu ska Ella nattas här men innan hon ville på med pyjamas så ville hon vara med och blogga med mamma.



                                  

Puuuuh

Nu luktar hela lägenheten citron ( Ajax ) och jag njuter utav min och As insats vad gäller städningen, fick även för oss att möbler om lite så nu får vi se hur länge jag håller mig nöjd med det. Jag vet inte varför men jag älskar lukten utav ajax citron samt höra grus samlas upp i dammsugaren, får en sådan härligt nöjdhetskänsla i mig då.
As faster svängde förbi på en kopp kaffe mitt under städningen men det var bara skönt med en paus. Ella hade skött sig toppen hos farmor och, Tira ännu bättre, vad mer kan man begära som mamma/matte?


                       

Nu har jag tänt ljus, A har varit iväg och köpt godis och frukt så nu väntar soffmys. Hoppas att jag kommer i säng samt somnar tidigt ikväll, annars blir det segt imorgon.


 

 

 


Ella är på språng



Färdigklädd och klar ska Ella bort till farmor och farfar nu för att ha myspys i par timmar medans mamma och pappa städar,tvättar och donar. Tira fick också följa med så hon kan ha koll på Ella.
Tacos i magen och dammsugaren i sikte, så ser eftermiddagen ut. Den där promenaden får nog vänta.


 

en liten vilostund innan farmorbus

Ut och gå



en gammal bild ifrån tidig höst

 

Såhär glada som ovan är vi idag, utvilade pigg och symtomfria ifrån förkylningar, yippi. Idag hade vi tänkt åka till syster men avvaktar med det till en annan dag, så Ella verkligen blir frisk. Maken håller på och donar i köket och det vankas tacos, efter maten en lång dusch och sedan blir det till att posta lite papper till MDH och promenera. Kan vara välbehövligt med frisk luft, för både liten och stor. Skulle även behöva tvätta sängkläder och verkligen göra rent hemmet ifrån alla bacillusker men det får vi se ifall tiden räcker till.

Imorgon och på onsdag blir det heldagsjobb, blir skönt och röra på sig och komma iväg en stund. Dessa sju semesterdagar har verkligen varit välbehövliga och jag har vilat och sovit som aldrig förr, trist att vi blev med sjukdom men vad annat är att vänta i dessa förkylningstider. Nej nu ska det ätas och termobyxor letas fram.


Krypa eller inte...


Duschen får vänta till imorgon, orkar inte med alla bestyren. Jag vet inte hur det är för andra tjejer men för mig är det så omständigt att duscha, tar alltid över en halvtimme. Istället försökte jag lära Ella att krypa efter middagen, hm finn ett fel med det. Där ligger jag som en strandsatt blåval på golvet och krafsar med händerna i golvet och Ella gör vad? Jo, Ella slickar och tuggar på köksmattan, där Tira legat en stund innan vår kryplärning. Mycket fräscht.
I skrivande stund hör jag plogbilen utanför, yippi. Äntligen kan man ta sig ut en sväng. Ellas trötthet börjar bli påtaglig då hon börjar bli gnällig nu. Lelle (välling) har hon druckit och nu ska hon hoppa i pyjamas och nattas. Jag har ingen speciell nattrutin för henne då hon sovit bra alltid vågar jag påstå, är hon trött så vänder hon sig från rygg till sida och somnar, själv och utan snuttefilt eller teddybjörn. Fast gud förbjude om nappen inte finns i munnen dock.
A  ligger och ser på tv och själv har jag middagsdisk som väntar.




lilla tjejen tränar nacken vid 4 månaders ålder

Imorgon¨åker vi förmodligen till syster i Köping och har lekstund med flickorna, hon har en 6 månaders tjej, M.
Hoppas att bagageluckan går att få upp så barnvagnen kan tas med så vi kan ut och gå med flickorna också, mys.



Middagstid




Sitter och bloggar, matar Ella samt försöker dricka en liten kaffeslurk, den sega känslan vägrar lämna mig. Har hunnit med en hel del idag, snabbstädade litegrann, vem gör INTE det en söndag?
Medans jag plcokade och dammsög så lagade A mat. Riktigt gott blev det, annars brukar jag vara väldigt kräsen och petig med maten men han lyckades väl med dagens rätt. Sedan Ella föddes har vi delat på Allt ansvar och arbete kring Ella och det känns så underbart nu för Ella är så trygg och glad med sin pappa. På sistonde har Ella blivit rädd för dammsugaren ( ? ) Så medans jag dammsög idag var hon med pappa i köket, med jämna mellanrum vände hon sig om för att försäkra sig om att han var kvar och skyddade henne emot den dumma dammsugaren.



Det är så m y s i g t med vitt täcke på backen och ljus tända i fönstren. Usch vad ruggit och kalt det var utan snö.



Nu ska Ella matas färdigt, pappa fick komma och ta över, spaghetti bolognese brukar gå ner utan protester men idag var det svårt. Kanske lillhjärtat har ont i halsen än? A bjuder Ella på en hel show när han matar, kanske därför pappa är favoriten litegrann?
Hursomhelst så försökte jag kika ner i halsen på henne men det var hon inte så pigg på. Hoppas att natten blir lugn iaf.
Inga fler sjukdomar tack!

Imorgon ska vi verkligen försöka ta oss ut på eftermiddagen, förmodligen plogat och iordningsgjort på gatorna då. På tisdag och onsdag väntar jobb till 16.00 så vill verkligen ut med Ella och vovven på långpromenad.  Nu blir det dusch och fortsatt söndagsmys i soffan, ska leta reda på chokladkakan någonstans i skafferiet.








F l o t t i g t och gott



             Älskar snö och kyla Men det måste vara plogat och gåbart överallt, annars får det vara.


Seg söndag



Jag och Ella Melina för par dagar sedan.

 Idag är vi allt annat än fräscha (jag) så nu intar vi soffmys och gör Tira sällskap. A bryner kött och donar i köket och vi flickor fortsätter slappa, svärmor ringde och ville ha över oss på fika men idag är en sådan dag då vi bara vill vara inom fyra väggar och sega. Pratade med finaste systern nyss och hennes lillgumma har också piggnat till, härligt.

 




Ljusen är tända och tidningarna framrotade ur sina hörn, en STOR kopp kaffe så blir det nog människa utav även mig idag. Ellas hosta verkar försvunnit så vi hoppas på det bästa nu och att vi får en frisk tjej här framöver. Leksaker ska plockas fram och myshörna byggas på golvet.



   

 

En utav Ellas favoritnallar, så mjuk och gosig. För att inte tala om tuggvänlig.


Ibland hinner man inte på med pyjamas

En trött Ella efter en lång och varm dag i juli, bodyn på denna bild är storlek 56, Ella bär nu 74. Tiden har gått så fort sedan hon var en liten (pytteliten) bebis tycker jag.Tiden rusar iväg och varje dag visar hon framsteg.Med jämna mellanrum rensar jag hennes garderob och det går undan på både bredd och längd, vi har verkligen en lång dotter. Även fast jag försöker njuta så mycket som möjlgt här och nu med Ella så snurrar tankarna fram i tiden för mig och jag hittar mig ofta fingrandes på ritblock,kritor,cyklar mm. på affärerna, stora tjejen grejer med andra ord. Tiden med henne som bebis har varit och är min allra bästa upplevelse men jag ser starkt fram emot framtiden med alla framsteg som komma skall.Det är verkligen sant då man säger att varje ålder har sin tjusning.

Väntar på utgång

Förmiddag har sakta intagit sig och vi är alla lite väl trötta idag, Ellas hosta har varit förfärlig inatt och lillhjärtat har haft svårt att komma till ro. Morgonen bjöd på bajsfest och bestämda utfäktningar med armarna emot grötskeden så vi har haft en del att göra. Idag hade vi tänkt ta oss ut litegrann men då det inte är plogat på vägarna nå vidare så blir det så svårt att dra barnvagnen. Vi får ha en hemmafixar dag istället och senare kanske en bra film och lite gott i soffan. Skulle åkt iväg till kusinen men vill inte springa runt med Ella nå vidare, dags att lillhjärtat blir frisk efter över en veckas förkylning och hostattacker. En som däremot behöver ut oavsett väder och humör är fina Tira, dock har kylan även påverkat henne, att ligga framför TVn har blivit en favoritsyssla för henne nuförtiden.

En latte tack

Imorgon ( idag med andra ord) kommer det behövas en rejäl latte för att få mig pigg, nu har Ellas hosta lugnat ner sig lite så jag ska krypa ner i sängen och sova liiiite innan det är dags för omgång två med gos och lelle ( välling)

i nattens sken

Ellas hosta envisas med att besvära henne även inatt så jag är beredd med sång,sagoböcker och gos. Dessa underbara böcker fick hon utav sin kära moster. Den mindre när hon föddes och denna större sagobok i nyårspresent i år

Inblick hemma hos oss

Ovanför Ellas spjälsäng har jag valt att sätta upp några utav mina favorit bilder på h e n n e

 



Här skymtar Tira och Ella bakom de underbara liljorna jag fått utav A


ä l s k a r  ljus   och tänder oavsett vilken årstid det är, bakom ljusen står denna väldigt fina och betydelsefulla ram som vi fått i bröllopsgåva utav kära syster 


Familjen B.



Ella och hennes fantastiska pappa



   Här är lilla hjärtat 3 veckor gammal

   Jag och Ella en ljummen sommardag -09. Ella är knappat två månader här


    En vecka gammal en VARM junidag

 

 

Nu ska här borstas tänder, plocka iordning och sova så småningom. Vi har sedan dag ett haft en väldig tur med Ella då hon har snabbt förstått att nätter är till för att sova och dagar till att busa. 
Imorgon ska vi försöka ta oss ut på en promenad med hunden om vädret tillåter annars blir det nog en innedag med familjemys, måste passa på innan A börjar jobba på torsdag och jag på tisdag.
Mammaledig är jag men jobbar halvtid, då A har varit hemma med oss sedan dag ett då Ella föddes. Han hade oturen som så många och blev av med sitt jobb Men nu har han hittat ett nytt och börjar somsagt på torsdag.
Jag arbetar inom vården och trivs ypperligt, kanske för att jag även pluggar vid sidan om så jag hinner aldrig "tröttna" på varken arbete eller studier.
Sammanfattningsvis så känns det skönt att allt återgår till vardag efter helgerna nu och även efter mammaledigheten, som mest har spenderats hemma med mys och bus, samt på språng hos vänner och släktingar.


Hej

                


Alma heter jag och skriver denna blogg främst för min och min dotters skull, så att vi kan se tillbaka om några år och minnas våra dagar som bebis (Ella ) och nybliven mamma (jag).
   Ella är född 26 maj 2009 och är mitt Allt. Den enorma kärlek som översköljde mig då hon föddes är ren och skär l y c k a




Jag är gift med min underbara man, Anel och bor i lägenhet med min lilla familj, där våran finaste hund ingår.

Välkomna ska ni vara att följa våra dagar

RSS 2.0